Augusztustól Szalai Enikő tölti be a Yettel Magyarország Zrt. HR vezérigazgató-helyettesi posztját. Az új topmenedzser kihívásokkal teli időszakban veszi át a terület vezetését a közel 2 ezer főt foglalkoztató távközlési nagyvállalatnál.

Szalai Enikő YettelSzalai Enikő negyedszázados nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a HR-menedzsment, a szervezet- és stratégiafejlesztés, valamint a coaching területén. Szakterülete a változásmenedzsment és a tehetségfejlesztés.

A szakember egy olyan időszakban érkezik a céghez, ahol épp dinamikus környezetváltás folyik, miután nemrég a partnershop-hálózat megszüntetésével saját tulajdonúvá váltak a Yettel korábbi partnerüzletei. A közel száz új üzlettel többszáz új munkatárs is érkezett, így a szakember egy immár közel kétezer fős vállalatot erősít.

„A megváltozott gazdasági környezetben különösen fontos az erős emberi „szövettel” rendelkező szervezet, amelyre nagyon jól lehet építkezni. A vállalat megtalálta az egyensúlyt az ambíciózus üzleti szemlélet és teljesítmény, valamint az emberi értékek között, legyen szó a munkatársakról vagy az ügyfelekről. Azt tapasztalom, hogy sok munkavállaló küzd a hibrid léttel, a Yettelnél nemrég bevezetett meetingmentes pénteki napokkal, és a home office-kultúrával azonban úgy látom, sikerül megfelelően alkalmazkodni az előttünk álló, nem kevés kihívást tartogató időszakhoz” – emeli ki Szalai Enikő.

Az új HR vezérhelyettes pályafutását a Magyar Tudományos Akadémián nyelvész kutatóként kezdte, az üzleti világba tréner-tanácsadóként került, ahol szolgáltatói oldalról támogatott számos nagyvállalatot vezető- és szervezetfejlesztési, valamint keresés-kiválasztási projektekben.

Kimondottan HR vezetőként 2012 és 2015 között dolgozott a Canon Magyarországnál, majd 2015-től a cég egyik leányvállalatának globális Talent és Performance szakértői csapatát vezette Hollandiában. Majd 2017-től a Canon londoni központjában a B2C üzletág stratégiai HR feladataiért felelt európai HR igazgatóként.

Két éve tért vissza Magyarországra, ahonnan az angol Just Eat és a hollandiai székhelyű Takeaway cégek összeolvadását támogatta. Később a Product & Technology funkció globális HR business partnere lett, és innen érkezett a Yettelhez.

Szalai Enikő üzleti coaching és változásmenedzsment képesítéssel is rendelkezik. Szabadidejében leginkább utazni, túrázni és főzni szeret.