Újságírás, PR, marketing, ezeket a szakmákat mind karrierközelből ismeri Szűcs László, aki augusztustól már a SkyShowtime regionális marketing és partnerségi igazgatói posztját tölti be.

Szűcs LászlóA sok-sok éves kommunikációs, média és távközlési tapasztalattal rendelkező szakember ezt megelőzően hét éven át volt a Paramount régiós kommunikációs igazgatója.

 

„Nem is tudnék izgalmasabbat elképzelni, mint hogy a kábeltelevíziózás és a hagyományos tévés tartalomszolgáltatás után egy vadonatúj streaming szolgáltatás közép-kelet-európai bevezetésének a fogyasztói és üzleti kommunikációjában vállalhatok szerepet” – mondta el lapunk megkeresésére Szűcs László.

A SkyShowtime egy hamarosan induló európai előfizetéses video on demand (OTT) streaming szolgáltatás. Tartalmait a Paramount, a Universal, a Showtime, a Paramount+, a SkyStudios, a Peacock, a Nickelodeon, a DreamWorks és az Illuminationstúdiók és tartalomszolgáltatók által gyártott saját gyártású filmek és sorozatok képezik majd. A szolgáltatás várhatóan 22 európai országban lesz elérhető.

Az ELTE magyar-francia szakán végzett szakember szakmai pályafutását egy lapkiadó cégnél kezdte, majd a 90-es években két, akkor ismert, népszerű országos napilapnál, a Magyar Hírlapnál és a Népszabadságnál folytatta újságíróként.

A kétezres évek elején váltott a média világából az üzleti világba, és csatlakozott a UPC Magyarországhoz, ahol amúgy karrierjének eddigi leghosszabb idejét töltötte. Az első időszakban a távközlési cég média, sajtó és PR-igazgatójaként dolgozott több mint nyolc évig, majd 2009.nyarától a társaság vállalati kommunikációs igazgatójává nevezték ki, ezt a posztot 2015 tavaszáig töltötte be, amikor csatlakozott a már említett Paramounthoz.

A SkyShowtime közép-kelet-európai régiójában Szűcs László a márka 14 országban történő bevezetéséért, folyamatos PR- és marketingkommunikációjáért és a terjesztő partnerekkel folytatott marketing együttműködésekért lesz felelős. Közvetlenül Harsányi Gábor regionális ügyvezető igazgató irányítása alatt dolgozik majd.