Digitális női vállalkozók teljesítményét ismerte el az idei nőnapon, egy újonnan alapított díjjal a Vodafone. Az Év Női Digitális Vállalkozója díjat 10 olyan vállalkozó kapta, akik üzleti eredményeiket a digitalizációnak, a közösségi média felületeknek köszönhetően érték el.

Az Év Női Digitális Vállalkozói

Az idei díjazottak:

Árvai AnitaÁrvai Anita Veganeeta néven kezdett blogolni az egészséges táplálkozásról és a vegán étkezés előnyeiről. nem sokkal később, 2018-ban pedig megnyitotta a balatoni térség mára legismertebb és talán egyetlen teljesen vegán éttermét. Az eredetileg jogász végzettségű étteremtulajdonos és gasztroblogger az egészséges test és lélek receptjét kívánja megosztani a Veganeeta Home-ban, a blogján, valamint a közösségi média felületein, ahol több mint 22 ezren követik.

 

Beh MariannBeh Mariann neve mára eggyé vált saját, Bazsalikomos kert néven ismert márkájával. Kertészmérnökként és a természet rajongójaként mutatja be a növények sokoldalúságát, webshopjában kényeztető különlegességeket kínál, legyen szó egy finom teáról, illatos gyertyáról, vagy ünnepi hangulatot idéző fűszerkeverékekről. Két könyvet is írt a témában, „A kert konyhája” és „Levendula” címmel.

 

Burján SzafiBurján Szafi, az általa alkotott Szafi Reform márka az ország étkezési szokásait változtatta meg saját fejlesztésű gluténmentes és vegán termékeivel. A vállalkozását 2016-ban alapította azzal a szándékkal, hogy megkönnyítse az ételérzékeny, a fogyni kívánó és az egészségtudatos emberek életét. A Szafi Free elnevezésű termékcsaládja mára a legnagyobb élelmiszerboltok kínálatában is elérhető.

 

Debreczeni DóraDebreczeni Dóra anya és feleség, aki néhány évvel ezelőtt futócipőt ragadott, azóta sport iránti szenvedélyét igyekszik másokra is átvinni. Ha éppen nem egy futócsapat élén diktálja a tempót, akkor saját márkáját, a DDFitt-et menedzseli. Az online edzésprogramjain keresztül sokaknak segít a rendszeres mozgás és megfelelő táplálkozás kialakításában.

 

Forgács MariannForgács Mariann az ország első social media ügynöksége, a BeSocial társalapítójaként a hazai digitális kommunikációs piac úttörője. A 2007-es indulás óta olyan márkákkal dolgozott már együtt, mint a Coca-Cola, az IKEA, vagy a Nestlé. Tavaly óta a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatóinak is tart előadásokat a hatékony közösségi média kampányokról.

 

Muszula TímeaMuszula Timea először a virágkötészetbe hozott új színt, majd szépérzékének és kreativitásának köszönhetően a gasztronómiában is sikeres lett. Ma már olyan ismert márkák köthetők a nevéhez, mint a Laura Virág, a Cloé Café vagy a Vintage Garden. Életútja sok nő számára jelent inspirációt, amit az is bizonyít, hogy közösségi oldalainak több tízezres aktív követő tábora van.

 

Nagy-Kovács RamónaNagy-Kovács Ramóna, Kovács Ramiként fitnesz és lifestyle témájú videóit közel 200 ezren követik YouTube csatornáján. A sikeres vlogger, areobik oktató 2021-ben alapította a Kovirami programot, melynek célja, hogy minél több embernek segítsen az egészséges életmód kialakításában, amihez hozzá tartozik a sport, a helyes étkezés és a mentális jólét.

 

Rácz JuditRácz Judit az IT szektorból nyergelt át a szépségiparba, a Krémmánia online kozmetikai közösség alapítója, a Geek&Gorgeous beauty márka megalkotója, valamint a Skinsmart nevű online áruház tulajdonosa. A cosmed mozgalom hazai úttörője 2010 óta dolgozik az arcápolási piacon, vállalkozása, a beauty termékeket forgalmazó Skinsmart azóta több mint 10 ezer regisztrált vásárlót számlál.

 

Szalai DóraSzalai Dóra a ChezDodo manufaktúra alapítója, rajta keresztül vált országosan ismertté a francia édesség. Mára hazánkban a macarone fogalma szinte eggyé vált a brandjével. Instagram oldalán folyamatosan figyelemmel követhetjük legújabb kísérletezéseit a színekkel és ízekkel.

 

 

Viszkok FruzsinaViszkok Fruzsina több mint 10 éve foglalkozik online tartalomgyártással, 2010-ben indult blogja hamar az ország egyik legnépszerűbb nőknek szóló YouTube csatornájává nőtte ki magát. Életmód témájú videóit több százezren nézik. A különböző közösségi média felületek mellett már podcasttal is rendelkezik, ahol saját tapasztalatait és tanácsait osztja meg a hallgatókkal, legyen szó magánéletről, karrierről vagy életmódról.