December végével távozik a Magyar Telekom csoporttól Máthé Balázs, a társaság jogi és társasági ügyekért felelős vezérigazgató-helyettese, az ügyvezető bizottság tagja.

Máthé BalázsA jogi és társasági ügyekért felelős vezérigazgató-helyettesi terület 2019. január 1-jétől közvetlenül Rékasi Tibor vezérigazgató irányítása alá tartozik.

Máthé Balázs (50) a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen (JPTE) végzett 1995-ben. Korábbi tanulmányai keretében EU-jogot tanult az olaszországi Trento-i Tudományegyetem jogi karán és néhány félévet végzett a JPTE bölcsészkarán is.

Mielőtt a Magyar Telekomhoz belépett, több mint egy évtizeden keresztül különböző nemzetközi ügyvédi irodáknál dolgozott. Ebből öt évet az egyik vezető globális jogi tanácsadó cég, a Linklaters budapesti irodájában, ahol a vállalati ügyekkel foglalkozó csoportot vezette partnerként.

Fő szakterülete ügyvédként a nemzetközi vállalatfelvásárlások és vállalategyesítések (M&A), valamint a vállalatok irányítási struktúrája volt. A Magyar Telekomhoz csoport jogi igazgatóként 2007-ben csatlakozott. Mostani posztját 2010. július 1. óta tölti be.