Simon Zsolt, a TV2 Csoport korábbi vezérigazgatója és egykori társtulajdonosa lett március közepétől az e-kereskedelemmel foglalkozó Book24 Zrt. vezérigazgatója.

Simon ZsoltA Media1 értesülése szerint Simon Zsolt 2020 ősze óta tanácsadóként már részt vett az online könyvkereskedelemmel foglalkozó internetes vállalat átszervezésében, új üzletpolitikájának kidolgozásában.

Simon Zsolt 2010-től volt a TV2 Csoport vezérigazgatója, majd később társtulajdonosa Yvonne Dederick mellett. Egy menedzsmentkivásárlási ügylet révén a Magyarországot elhagyni kívánó Prosieben.Sat1-től vették meg ők ketten 2013-ban az eredetileg német hátterű televíziós médiavállalatot. A céget két évvel később, 2015-ben Andy Vajna filmügyi kormánybiztos érdekeltségébe adták tovább.

Simon Zsolt a TV2 előtt 10 éven át az MEC (mai nevén Wavemaker) médiaügynökség vezérigazgatója volt, valamint regionális igazgatóként tíz országban vezette az MEC Interactiont.

A topmenedzser a TV2-től történő távozása után három éven át kenyai központtal indított és épített a Vöröskeresztnek egy szórakoztató, edutainment típusú TV csatornát és digitális platformot Switch TV néven.

Tavaly ősszel döntött úgy, hogy az e-kereskedelemben szeretné folytatni a karrierjét. Mivel egy családi vállalkozás révén érdekelt a könyvkiadásban és a könyvkereskedelemben, így került a Book24 Zrt-hez, ahol részt vesz a felgyorsult változások által életre hívott fókuszváltáson – olvasható a Media1-en.