A távmunka-technológia, valamint a távoli elérés szoftvereiről ismert magyar alapítású amerikai cég hazai ügyvezetője, John Ford feladatköre pár hónapja tovább bővült. Ő látja el a jövő digitális munkahely technológiáin (Digital Workplace Technology) dolgozó globális csapat irányítását is.

John FordA nyelvészet világából indult szakember mesterdiplomáját az oxfordi egyetem modern nyelvek szakán szerezte. Karrierje több országot is érintett, de kezdettől a technológiai ipar valamilyen szakágához kapcsolódott.

Magyarországi pályáját 2006-ban indította az SAP-nál, majd dolgozott a Capgemini-nál, a Vodafone-nál, majd a Philips Hungary vezetője lett. Két évvel később pedig megbízták még a holland elektronikai cég régiós részlegének üzleti és IT transzformációjának az irányításával is. Karrierjének következő állomása a GE volt, ahol az amerikai nagyvállalat budapesti GE Digital egységét vezette elnökhelyettesi(VP) pozícióban.

Mostani cégéhez a korábban LogMeInként ismert, mára GoTo márkanévre váltott magyar alapítású amerikai szoftverfejlesztő vállalathoz 2020-ban csatlakozott, a magyarországi leányvállalat vezetőjeként.

„Ügyvezetői feladataim mellé pár hónapja elvállaltam a VP Digital Workplace Technology pozíciót is. Az ezen a területen dolgozó csapatok biztosítják azokat az eszközöket, alkalmazásokat és platformokat, amelyek lehetővé teszik munkatársaink számára, hogy munkájukat bárhonnan végezhessék, valamint az ügyfeleink számára, hogy megfelelő információkat találjanak a termékeinkről, ezzel kapcsolatos kérdéseik vagy problémáik automatikus megoldásához. Ez a Care Support Platform fejlesztését és működtetését jelenti, amely dinamikusan szolgál ki intelligens tartalmakat chatbot felületén keresztül. Utóbbi képes a milliónyi vásárlói megkeresésünk több mint 95%-át automatizált módon kezelni” – emeli ki John Ford.

Hozzáteszi: fő célja, hogy a legjobb digitális „irodát” teremtsék meg a 99 százalékban távmunkában dolgozó munkatársak számára. Az általuk használt technológiának és eszközöknek túl kell lépniük a videokonferenciákon és az üzenetküldésen. Megoldásaik olyan eszközöket tartalmaznak, mint a vállalati tudásbázisok, cél- és folyamatkövető szoftverek, távoli engedélyezés és támogatás, valamint platformok a csapatok közötti aszinkron kommunikáció és együttműködés támogatására.

Az elmúlt egy évben több jelentős átalakítási projektet hajtottak végre, beleértve a társaság privatizációját, a LastPass termékszegmens önálló entitásként való létrehozatalát, valamint a cég- és márkanév logMeIn-ről GoTo-ra való váltását – ami jelentős magyarországi befektetéssel járt.

„Magyarországi ügyvezetőként a további kihívások közé tartozik a vállalataink sikeres átvezetése a globális világjárványon. Ebben Magyarországot a cégen belül élenjárónak tekintik. Fontos a kulturális átalakulás is egy teljesen inkluzív, távoli központú entitássá, ahol az emberek az irodát főként együttműködési helyként, nem pedig munkahelyként használják” – teszi hozzá.