Jelentős átalakulásban van a televíziós ipar és azon belül a készülékek otthonokban betöltött szerepe is. Ennek jegyében alakította át tévés koncepcióját a vezető piaci szereplők egyike a Samsung.

Újragondolt tévés koncepció a Samsungnál

A koreai cég „Képernyők mindenkinek!” jövőképe alapján a fejlesztésekben előtérbe kerül a személyre szabhatóság és a szélesebb választási lehetőség: legyen az 8K-s moziélmény, a home fitneszhez illő osztott képernyő, vagy a lakás berendezéséhez igazodó formatervezési megoldások.

Ennek figyelembevételével készültek el az idei Neo QLED, Lifestyle, vagy a legújabb OLED modellek, amelyek hamarosan nálunk is elérhetőek lesznek.

8K teljesítmény mesterséges intelligenciával megspékelve

A távol-keleti márka prémium portfoliójának csúcskészüléke, a Neo QLED 8K modell, amelyben a még jobb képminőség érdekében ott a 8K Neural Quantum processzor. Az egyre szélesebb körben terjedő 8K ökoszisztémának köszönhetően a legújabb Galaxy S22 okostelefonokkal készíthető 8K-s tartalmak is egyszerűbben jeleníthetők meg ezeken a tévékészülékeken.

A képsűrűség növelését és a még élesebb kontrasztot a processzor mellett a hagyományos LED-ek méretének 1/40-edét jelentő MiniLED-ek is biztosítják. A teljesítményt fokozza még a 14 bites mélységgel vezérelhető fényerő és a tükröződésmentes réteg. Az Infinity One kialakítás egyedi, 15,2 mm és 18,1 mm közötti mélységű, rozsdamentes acél bevonatú, szupervékony panelt jelent.

A sorozat csúcsmodelljében a QN900B készülékben a kiemelkedő hangzásvilágot a 90W 6.2.4-csatornás megoldással érik el. A széria történetében először jelenik meg a Smart TV-to-Soundbar Dolby Atmos csatlakoztathatóság, ami tovább növeli a hangzás minőségét.

Az idei Neo QLED 8K készülékek Magyarországra három sorozatban, QN900, QN800 és QN700, valamint négy különböző, 55-, 65-, 75- és 85 colos méretben érkeznek április 10-től.

Tévékészülékek az életstílus jegyében

Miközben eltűnőben a hagyományos lineáris típusú tévézés, maguk a készülékek egyre hangsúlyosabb szerepet játszanak a modern otthonok berendezésében, ahol egyre fontosabb a személyre szabhatóság és az egyediség kifejezése.

A Samsung Lifestyle sorozata ennek jegyében számos a lakás stílusához is alkalmazkodó újítást tartalmaz. A már több éve létező The Frame modell 2022-es változata új szintre emeli az otthoni művészetet. Az új matt kijelző nemcsak a csillogást és a tükröződést csökkenti a jobb láthatóságért, hanem szétszórja a rá irányuló fényt, így a képminőséget nem befolyásolja a szobába besütő nap vagy a felkapcsolt lámpák fénye.

A The Frame továbbfejlesztett Art Store felületén, a több mint 1600 alkotást tartalmazó katalógusban még könnyebben megtalálhatók az egyes remekművek. A 2022-es modellt megvásárolók, az eddigi egy hónap helyett két hónapon keresztül férhetnek hozzá díjmentesen az Art Store teljes kínálatához. A The Serif modell az egységesebb kialakítás érdekében a matt kijelzőhöz komplett matt kialakítást kapott.

A The Frame nálunk 32, 43, 50, 55, 65, 75 és 85 colos méretekben lesz elérhető várhatóan s következő hónaptól, ugyanúgy mint a The Serif, amely 43, 50, 55 és 65 colos méretben kerül a magyar piacra.

A személyre szabható OLED technológia

Az OLED készülékek a 4K Neural Quantum processzor technológiával, a Tizen platform okos funkcióival és a Dolby Atmos támogatással rendelkező Q-Symphony, valamint a cég saját fejlesztésű Object Tracking Sound (többirányú hangzás) megoldásokkal vannak felszerelve.

Az S95 OLED fényerő-növeléssel és érzékelhető színleképezéssel érkezik, ami élethűbb, világosabb és pontosabb képmegjelenítést jelent. Az OLED sorozat kétféle, 55 és 65 colos méretben lesz nálunk elérhető, várhatóan a második negyedévben.