Bemutatta első, kifejezetten játékosoknak készült asztali monitorát a Huawei. A MateView GT a kínai márka első ívelt monitora, beépített SoundBarral és LED-világítással.

Huawei gaming monitorok

Ívelt, ultravékony kialakítású, 34 hüvelykes kijelzővel, 165 Hz-es képfrissítéssel, 3440×1440 pixeles felbontással és 4000:1 kontrasztaránnyal érkezett a magyarországi piacra is a Huawei Technologies új monitorcsaládjának első tagja.

Játékra tervezett kijelző

A kijelzőt úgy tervezték, hogy maximalizálja a játék teljesítményét, az átlagnál magasabb 165 Hz -es frissítés javítja a csatlakoztatott eszköz grafikus feldolgozási képességeit. Ez nemcsak simább és tisztább látványt nyújt a felhasználónak, de a TÜV Rheinland Low Blue Light minősítésnek és a TÜV Rheinland Flicker Free minősítésnek köszönhetően hatékonyan csökkenti a szemet károsító kék fényt és a villódzást.

A DCI-P3 funkció javítja a színek pontosságát a játékoknál és a videószerkesztésnél. A mérnökök minden egyes panelt egyedileg kalibráltak, hogy a Delta E értéke <2 legyen. Az új monitor a reálisabb tartalom érdekében képes a 350 nites csúcsfényességre, 4000: 1 kontrasztarányra, valamint a HDR 10-re is.

A kijelző fényereje a megfelelő beállítással gyenge fényviszonyok mellett és túlexponált jeleneteknél is segíthet a játékosoknak az ellenfelek gyors észlelésében. A monitor tartalmaz egy célkereszt funkciót is, amelyet kifejezetten az FPS-hez (First-person shooter, azaz a belső nézetű lövöldözős játék) terveztek, segítve a könnyű célzást és a lövést.

Állványba integrált SoundBar

A MateView GT állványába integrálták a SoundBart, két 5 Wattos hangszóróval és 2.0 sztereo térhangzással, a beépített érintőképernyőjének a világítása testre szabható, érintés-érzékeny felületén pedig akár egy ujjal is beállítható a hangerő. A monitor kezelését az alsó előlap alatt egy ötirányú joystick segíti.

Az új készüléken számos port található, többek között egy 3,5 mm-es audiocsatlakozó fejhallgatóhoz és mikrofonhoz, két HDMI 2.0 kijelzőport, egy 1.4 DisplayPort, egy USB-C-t a töltéshez és egy másik, teljes értékű USB-C port, kielégítve a felhasználók mindenirányú bővítési igényét.

Az új gaming monitor e héttől érhető el Magyarországon is, bruttó 179.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.