Az új felsővezetővel Marketplace (piactér) platformját és a kkv-k e-kereskedelmi tevékenységét kívánja erősíteni Magyarországon az eMAG csoport.

Kováts Dániel eMAGKováts Dániel szeptembertől egy újonnan létrehozott felsővezetői pozícióra érkezett az eMAG-hoz: a Marketplace Chief Commercial Officereként (MCCO) feladata, hogy bővítse és tovább erősítse a vállalaton belül kiemelt fókuszú piactér üzletágat. Új tisztségében nemcsak a platform bővítésével, de a kereskedőpartnerekkel való szorosabb együttműködéssel, érdekképviselet kialakításával is megbízták. Jelenleg több mint 7800 kereskedő 4,1 millió terméke érhető el az eMAG.hu piacterén, a vállalat pedig a partnerek bevonásában látja a növekedés fő motorját.

“A kinevezéssel és az új pozíció létrehozásával tovább erősödhetnek a 2021-ben elindított a magyarországi kis- és középvállalatok támogatására és edukációjára kialakított programjaink is. Az eMAG Marketplace-hez csatlakozó partnerek közül egyaránt segítjük az online kereskedelemmel most ismerkedő cégeket az indulásban, míg a már rutinosabb vállalkozásoknak a régiós piacok felé való nyitásban nyújtunk logisztikai és kereskedelmi támogatást“ – emeli ki Várkonyi Balázs, az eMAG Magyarország igazgatótanácsának elnöke.

Kováts Dániel hét éven át volt a Foodpanda márkanévre váltó korábbi Netpincér egyik ügyvezetője. Vezetése alatt a társaság két akvizíciót, informatikai hátterének teljes korszerűsítését, saját üzlethálózat kiépítését és jelentős logisztikai fejlesztéseket vitt véghez.

Az Egyesült Államokban szerzett további üzleti tapasztalatok után Kováts Dániel tavaly csatlakozott az eMAG cégcsoporthoz, ahol a román piacon elérhető, gyors futáros kiszállítást kínáló Tazz mobilalkalmazást működtető üzletágnál dolgozott, mielőtt átigazolt volna a budapesti eMAG-leányvállalathoz.

Az eMAG 100 millió eurós beruházással Dunaharasztiban épülő, 117 ezer négyzetméteres új automatizált logisztikai központja is a cég Marketplace modelljének kulcsfontosságú logisztikai beruházása, amely a saját forgalmazású mellett a partnerek által árusított termékek tárolására is szolgál, és több külföldi ország piacát is kiszolgálja majd.

Idén június óta az eMAG Marketplace-en jelen lévő kereskedők számára is elérhetővé vált az ország közel 600 helyszínét lefedő easybox csomagautomata-hálózat használata egységes, bruttó 690 forintos kiszállítási díjért.

Ami a piactéren működő cégeket illeti a Fulfilment by eMAG szolgáltatást választó cégek az eMAG logisztikai szolgáltatásait vehetik igénybe saját szolgáltatások működtetése, kialakítása helyett. A Határon túli értékesítést támogató programra regisztráló hazai kereskedők könnyen beléphetnek az eMAG román és bolgár piactereire is, beleértve a helyi futárszolgáltatásokat is. Az eMAG Ads nevű promóciós program keretében pedig a vállalat lehetőséget biztosít Marketplace partnereinek, hogy saját promóciós kampányokat szervezhessenek a piactér felületein.