Július 1-jétől Szabó Péter vette át a Microsoft Magyarország irányítását, elődjétől Chris Mattheisentől.

Szabó Péter MicrosoftSzabó Péter hat éve dolgozik az amerikai szoftveróriás itteni leányvállalatánál, ahol először a Microsoft régiós igazgatójaként dolgozott, a cseh-szlovák-magyar országcsoport újjászervezését és az új szervezeti egység irányítását látta el a lakossági és eszközértékesítési üzletág élén.

Az utóbbi három évben a vállalati és partnerkapcsolati üzletág igazgatói pozícióját töltötte be, a Microsoft magyarországi partneri és viszonteladói hálózatának irányításáért és digitális átalakulásukért volt felelős.

Szabó Péter a Microsoftot megelőzően 17 évet töltött az Unilevernél, ahol az adriai térség disztribúciós/logisztikai hálózatának átszervezése volt a feladata. Miután csatlakozott a Microsofthoz.

„A digitális képességek fejlesztése még soha nem volt ennyire sürgető Magyarországon. Minden szervezet és vállalat napi működése és sikeressége múlik azon, hogyan támaszkodik a modern digitális technológiákra és hogyan tud alkalmazkodni a napjainkban egyre sűrűbben előforduló nem várt helyzetekhez. Az üzlet, a munkavégzési szokások és az életvitelünk újragondolása aktuálisabb kérdés, mint valaha” – mondta kinevezése kapcsán Szabó Péter.

Chris Mattheisen, a korábbi ügyvezető igazgató, aki 2019.márciusa óta dolgozott a Microsoftnál, július végén hagyja el a szoftvervállalatot, addig támogatva a zökkenőmentes átmenetet. Arról, hogy mit csinál majd a jövőben annyit árult el LinkedIn profiljában, hogy a magyar technológiai és startup környezetre fog koncentrálni.