Christopher Mattheisent nevezték ki a Microsoft Magyarország új ügyvezető igazgatójának. A csúcsvezető március 4-től irányítja a redmondi szoftveróriás hazai leánycégét.

Christopher Mattheisen MicrosoftAz elmúlt több mint két évtizedbena történész, közgazdász végzettségű Christopher Mattheisen a távközlési és informatikai szektorban dolgozott vezető beosztásban. Magyarországi karrierje a Westel 900-nál indult. Később marketing, értékesítési és stratégiai területekért felelt európai mobil szolgáltatóknál.

Ennek keretében többek között dolgozott Lengyelországban az ERA GSM-nél, a MédiaOne International-nál, a BT Cellnet-nél (O2), végül két informatikai startupnál az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban.

Magyarországra 2002-ben tért vissza, hogy átvegye a Magyar Telekom vezetékes, majd lakossági üzletágának vezetését. A legnagyobb hazai távközlési szolgáltató vezérigazgatójává 2006-ban nevezték ki. Ebben a pozícióban 12 éven át dolgozott.

Tavaly nyáron saját kérésére távozott a cégtől. A mostani váltásáig, mint azt a Boom Magazinnak adott interjújában elmondta startup befektetőként tevékenykedett. Eddig két induló vállalkozás a Brain Bar és az alternatív oktatási rendszert építő Budapest School elképzelései fogták meg. De már akkor is jelezte, hogy megfelelő lehetőség esetén nem zárja ki azt sem, hogy visszatérjen az aktív vállalatirányításba.

„Nagy izgalommal csatlakozom a Microsoft csapatához. A felhő, a big data, a dolgok internete, a mesterséges intelligencia, de még a kiterjesztett- vagy a virtuális valóság is mára a technológia fejlődésének meghatározói, a Microsoft pedig mindegyik területen vezető szerepet tölt be. Új pozíciómban arra fogok törekedni, hogy a magyar vállalkozások és szervezetek maximálisan kiaknázhassák az ezekben a technológiákban rejlő lehetőségeket” – nyilatkozta kinevezése kapcsán Christopher Mattheisen.