Ablonczy Balázs, az SAP Hungary korábbi vezetője a szoftvervállalat egyik hazai tanácsadó cégében szerzett érdekeltséget, és lett annak első számú irányítója.

Ablonczy BalázsAz ismert topmenedzser tíz hónap kihagyás után tér vissza az SAP világába. Az SAP Hungary-t több mint 10 évig irányító szakember többségi tulajdont szerzett az Angyal Business Consulting (ABC) Zrt.-ben, amelynek vezérigazgatójaként a társaság operatív vezetését is ellátja.

A cég mintegy 60-70 SAP tanácsadónak ad folyamatosan munkát, és közel 30 fős alkalmazotti létszámával, 2 milliárd forint körüli árbevételével, a magyar SAP piacon jelenleg a közepes méretű szereplők közé tartozik. Az új tulajdonos-vezérigazgató ezen tervez változtatni.

„A hazai SAP tanácsadói piac 25-30 milliárd forintra becsülhető, ha hozzátesszük az SAP környezetben megvalósuló fejlesztések területét, akkor az már 80-100 milliárdos nagyságrendet jelent. Itt a jelenleginél nagyobb piacrészt fogunk megcélozni, kihasználva az ABC egyedi tanácsadási és alkalmazásfejlesztési képességeit, az SAP legújabb vállalatirányítási rendszere (S/4HANA) kapcsán szerzett migrációs tapasztalatait” – mondja Ablonczy Balázs.

Hozzáteszi: hazai tulajdonú cégként gyorsabban tudnak reagálni a magyar vállalatok sajátos igényeire. Jelentős keresletet lát a big data, az analitika, a mesterséges intelligencia, az új generációs vállalatirányítási rendszerek, az IoT piacán. Az ABC ezekre alapuló tervei teljesen logikus és természetes növekedési lehetőségeket kínálnak.

A szakember jól ismeri az informatika és különösen az SAP világát. Korábban a Xerox ügyvezetőjeként, a Magyar Telekom T-System üzletágvezető-helyetteseként dolgozott, majd az SAP Hungary-t vezette. Irányítása alatt az üzleti szoftvercég közel megháromszorozta árbevételét, megduplázta piaci részesedését.

Ablonczy Balázs idén január végén távozott a hazai SAP csúcspozíciójáról. Az elmúlt időszakban befektetőként tevékenykedett, különböző iparágakban működő, jövőorientált cégekben szerzett részesedéseket. Eme portfólió negyedik eleme az Angyal Business Consulting Zrt.