Bejelentette távozását az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Ablonczy Balázs(45) saját döntése alapján, több mint tíz évnyi cégvezetés után távozik a társaságtól. Utódja, január 1-jétől Pintér Szabolcs lesz, aki házon belülről érkezik.

Ablonczy BalázsAblonczy Balázs 2008 végén csatlakozott az SAP-hoz, a szoftvervállalat hazai ügyvezető igazgatójaként. Irányítása alatt a cég több mint megduplázta az árbevételét, a létszámát és a piaci részesedését ezzel Magyarország legnagyobb informatikai vállalatai közé emelkedett. Az 1100 fős létszámú társaság forgalma ma meghaladja a 34 milliárd forintot.

A távozó ügyvezető korszakához fűződik az új, felhőalapú technológiára építkező üzleti stratégia bevezetése, számos anyaházi beruházás Magyarországra hívása és megvalósítása.

A magyar leányvállalat vezetése alatt az elmúlt tíz év során a vállalatcsoporton belül számos díjat kapott, többször is kiérdemelte a régió legsikeresebb SAP vállalata címet. Az év elejétől a magyar ügyvezetés mellett Ablonczy Balázs irányította a közép-kelet-európai régió felhőüzletágát is.

„A több mint tíz évnyi, sikeres SAP-s cégvezetés után úgy döntöttem, új kihívásokat keresek a hazai piacon”- mondta távozását indokolva Ablonczy Balázs.

Pintér SzabolcsAz SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatói posztját 2019. január 1-től Pintér Szabolcs(34) tölti be, elődje január 31-ig segíti a munkáját. Az új vezető jól ismeri az üzleti szoftvercég működését, 2007 óta dolgozik a hazai vállalatnál. SAP-s karrierjét presales szakértőként kezdte, majd értékesítőként a ranglétrán egyre feljebb haladva elérte a szektorvezetői pozíciót.

Ebben a tisztségében az egyik legfontosabb üzletágat vezette, és számos regionális jelentőségű ügyfél megszerzése kapcsolódik a nevéhez. „Gyakran szoktam mondani, hogy minden fejben dől el – ezzel a szemlélettel vágunk neki a 2019-es évnek is”- mondta kinevezése kapcsán, hozzátéve, hogy nagyon örül a lehetőségnek.

Pintér Szabolcs a diplomáit a Corvinus, valamint a Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte. Házas, kislánya májusban született, szabadidejét családja körében tölti, és hobbijai közé tartozik az utazás, a futás és a fallabda.