A Sony bemutatta a Walkman® sorozat legújabb tagját, az NW-A306 zenelejátszót, aminek az akkumulátora egy feltöltéssel akár 36 óráig is bírja. A wi-fi kompatibilis készülék súlya 113 gramm, érintőképernyője 3,6 colos.

Sony walkman

Az eszközre speciálisan kifejlesztett S-Master HX digitális erősítő technológia kompatibilis a natív DSD formátummal. Csökkenti a torzítást és a zajt a frekvenciák széles skáláján, amelyet az új, ólommentes forrasztás tovább javít.

A legújabb Signature Walkman® modellhez hasonlóan az NW-A306-hoz is aranyat tartalmazó reflow forrasztást alkalmaztak, amely jobb hanglokalizációt és a szélesebb hangterjedelmet eredményez. A készülékben egy kettős óra, egy filmkondenzátor és egy finom hangregiszter is található.

Az NW-A306 Edge-AI (mesterséges intelligencia) és DSEE Ultimate(Digital Sound Enhancement Engine) technológiákkal rendelkezik, amelyek jobb minőségre skálázzák fel a tömörített digitális zenei fájlokat. A továbbfejlesztett algoritmus most még nagyobb előnyöket biztosít a CD-minőségű (16 bites 44,1/48 kHz-es) veszteségmentes kódolású hangok esetében – áll a bejelentésben.

A továbbfejlesztett DSEE Ultimate segítségével a zenék felskálázását,akár wi-fivel streamelt, akár letöltött zene hallgatása során is élvezhetik a felhasználók. A DSEE Ultimate vezeték nélküli fejhallgatóval is működik.

A készülék erőssége a korábbi modellekhez képest a hosszabb akkumulátor-üzemidő. Az NW-A306 akkumulátorának élettartama 44,1 kHz-es FLAC lejátszás esetén akár 36 óra, 96 kHz-es FLAC nagy felbontású hanglejátszás esetén akár 32 óra, vagy a streamingszolgáltatás alkalmazással akár 26 óra is lehet.

Az eszköz ajánlott kereskedelmi ára 330 euró, Európában idén januárjától lehet megvásárolni.