Kijött a világszerte már több mint 28 millió ügyfél által használt pénzügyi applikáció legújabb 9.0-s verziója, amely közös számlák nyitását is engedélyezi.

A Revolut nemrégiben végzett felmérése szerint az európaiak 58%-a szívesen használna a partnerével közös számlát a kiadásaik kezelésére, 32% inkább exkluzív, önálló számlát, 26% pedig egyfajta kiegészítő számlát használna a magánszámlájuk mellett.

A most megjelent közös számla funkció lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy az appban olyan extra számlát hozzanak létre, amelyet két személy – partner, családtag, barát – közösen birtokolhat. A közös számlák létrehozásához az ügyfeleknek nem kell beszámolniuk arról, hogy kik ők és miért szeretnék a számlát. Azt sem kell bizonyítaniuk, hogy együtt élnek.

Ugyanakkor a közös számla nyitásához mindkét félnek Revolut-ügyfélnek kell lennie, és az app Közös számlák funkcióját támogató verzióját kell használnia. Mindkét személynek ugyanabban az országban kell tartózkodnia, amelyben a személyes számláikat regisztrálták, ugyanahhoz a Revolut céghez vagy fiókhoz (személyes számlákat regisztráló céghez) kell tartozniuk, és nem lehetnek egy másik közös Revolut-számla tulajdonosai.

Csoportos csevegéssel bővül az azonnali üzenetküldő funkció

A Revolut 2022 novemberében vezette be az azonnali üzenetküldő funkcióját, a „Csevegések”-et, amellyel az ügyfelek a pénzküldés és -fogadás mellett beszélgethetnek, valamint vicces gifeket és matricákat küldhetnek egymásnak, bárhol is legyenek a világban. A 9.0-s verzióban megjelennek a „Csoportos csevegések” is.

Az új funkció több ember számára is lehetővé teszi, hogy az appban beszélje meg és tisztázza a fizetés részleteit, így nincs szükség egyéb üzenetküldő alkalmazások használatára a pénzküldéshez vagy -fogadáshoz.

A csevegőüzenet titkosított a végpontok között. Az ügyfelek a csevegőfunkciót, a „Biztonság és adatvédelem” részben engedélyezhetik vagy teljesen le is tilthatják.