A kifejezetten utazóknak szóló feltöltőkártyás szolgáltatás a hagyományos fizikai SIM kártyák mellett már eSIM kártyán is elérhető azok számára, akiknek az okostelefonja eSIM-képes.

Utazókra specializált eSIM-szolgáltatás

Az iPhone készülékekben egyszerre 20, míg a Samsung, Huawei, Xiaomi egy egyéb androidos eszközökben egyszerre 5-10 eSIM használata is támogatott, készüléktől függően. Az eSIM kártya többször is telepíthető, de egyszerre csak egyetlen készülékre.

„Az eSIM kártyánk már 3 éve létező termék, de a pandémia miatt elhalasztottuk a széleskörű bevezetését” – mondja Veres Gabriella, a CitySIM vezetője.

Igény szerint váltogathatunk a szolgáltatók között

A virtuális kártya néhány kattintással élesíthető. Egyszerűen beolvasunk egy QR kódot a telefonunk kamerájával, és az alkalmazás varázsló végigvisz a telepítés lépésein. Akár az utazás alatt is rendelhetünk egy eSIM kártyát, amit amint megkapjuk e-mailben már használatba is vehetjük.

A telefon beállításait használva válthatunk az eSIM kártyák között, attól függően, hogy melyik szolgáltatót szeretnénk éppen használni. Az is megoldható egy készüléken, hogy míg a hívásokat az egyik eSIM kártyán fogadjuk, az internetet egy másik eSIM kártyáról használjuk. Igény szerint váltogathatunk a szolgáltatók között.

A CitySIM kifejezetten utazóknak szóló szolgáltatásával akár 80-90%-ot is megspórolhatunk a roamingon a külföldi útjaink során. A szolgáltatás minden megszokott funkciót tartalmaz, olyan mintha egy helyi SIM kártyával csatlakoznánk a hálózatra az adott országban – olvasható a szolgáltató cég közleményében.

Előnye, hogy nem kell minden újabb országban új SIM kártyát vásárolnunk, a CitySIM kártyára már indulás előtt feltölthetjük a felhasználásra szánt összeget, előre tájékozódhatunk a legkedvezőbb adatcsomagokról és aktiválhatjuk is azt.

így érkezéskor már a reptéren egy működő szolgáltatás fogad minket, és azonnal használhatjuk minden megszokott applikációnkat. A már meglévő SIM kártyánkat és a megmaradt egyenleget a legközelebbi utazásainkon is tudjuk használni.

Az adatforgalom használható csomaggal vagy csomag nélkül. Az adatcsomagok (1GB,2GB,3GB,5GB,10GB) 30 napig akár több országban is felhasználhatóak, ami ideális lehet hajóutaknál és körutazásoknál is.

Újabb partnerekkel bővül a forgalmazói kör

A CitySIM eSIM és fizikai kártyái eddig főként a Vistánál, a Városkártyák irodájában és a Japánspecialista JTB irodájában is elérhetőek. A szolgáltató terve, hogy újabb hazai partnerekkel bővüljön az értékesítési kör.

A CitySIM egy virtuális mobilszolgáltatás, amit a világ 200 országában, 380 hálózaton használhatnak az utazók hanghívásra, SMS küldésre/fogadásra, vagy internetezésre. A mobilszolgáltatás minden megszokott funkciót magába foglal, nincs havidíj, nincs éves díj, nincs kötelező feltöltés, nincs szerződés. A SIM kártya és az egyenleg soha nem évül el, amíg a felhasználó kétévente legalább egyszer használja a SIM kártyáját.