Június 1-jétől a DIGIMobil a Vodafone Magyarország mobilhálózatán működik tovább, mától pedig leállt a DIGIMobil előfizetések értékesítése. A tulajdonos 4iG eladási céllal külön vállalatba szervezi a DIGI Kft. mobilhálózati infrastruktúráját.

Beköltözik a Vodafone hálózatára a DIGIMobil

A közel négy éve elindult DIGIMobil június 1-től a Vodafone Magyarország Zrt. mobilhálózatán működik tovább. Az ügyfelek szolgáltatója viszont továbbra is a DIGI marad. A lépéssel az idei év végéig garantált áron, a DIGIMobil előfizetésekben szereplő tarifákon és SIM kártya csere nélkül nyújtja a szolgáltatást az előfizetőknek.

A forgalmi díjakat nem érinti a változás – az előfizetői díjcsomagjaikban foglalt perceken túl -,a DIGI 2023. végéig garantálja a normál díjas beszélgetések 4 forint/perc árát a meglévő ügyfeleknek. A havidíjak viszont a tavaly novemberben bejelentett, és május 1-jén életbe lépő inflációkövető díjkorrekció alapján, 14,5 százalékkal emelkednek.

Marad a VoLTE, megszűnik a VoWifi

A DIGI így felszabaduló, több mint 2500 adótoronyból álló mobilhálózati infrastruktúráját, egyéb passzív és aktív mobilkommunikációs eszközeit,rádiófrekvenciahasználati jogosultságait új vállalatba szervezik, amelyet a 4iG csoport a későbbiekben majd értékesíteni kíván.

„A DIGI mobilinfrastruktúrájának értékesítési lehetősége többletforrást teremthet a vezetékes hálózat további fejlesztésére is” – mondja Tábori Tamás, a DIGI ügyvezetője.

A lépéssel jelentősen javulhat a DIGIMobil szolgáltatásban a hálózati lefedettség. A Vodafone Magyarország hálózatára váltással a HD minőségű hívásokat biztosító VoLTE szolgáltatás továbbra is elérhető marad, a VoWifi (WiFi hálózatokon keresztüli) hanghívásokat lehetővé tevő kiegészítő szolgáltatás azonban megszűnik.

A változás nem érinti a roaming feltételeket. Az új mobilhálózatra csatlakozáshoz nincs szükség a SIM-kártya cseréjére. Egyes régebbi típusú készülékeknél manuális beállításra lehet szükség, ezekről a DIGI tájékoztatja előfizetőit.