Idén még érvényben marad az ingyenes „tesztidőszak” a DIGIMobilra, ami havidíj mentességet, hűségidő nélküli és korlátlan mobiladat-forgalmat jelent. Az igénybevételnek viszont vannak korlátai: a szolgáltatást egyelőre csak azok a DIGI és Invitel ügyfelek használhatják, akik legalább egy vezetékes, vagy műholdas előfizetéssel már rendelkeznek.

Év végéig ingyenes marad a DIGI mobilszolgáltatása

A DIGI csoport egy évvel ezelőtt vezette be mobilszolgáltatását az évekkel korábbi frekvenciatenderen szerzett spektrumblokkokra építve fel 4G hálózatát. A DIGI Csoport ma egy éve indította el Magyarországon mobilszolgáltatásait. Az azóta eltelt időszakban a települések számát tekintve megháromszorozták, az elérhető lakosság számát tekintve 50 százalékkal növelték lefedettségi területüket. (lásd a térképet)

A hálózatban elérhető mind a VoLTE, mind a VoWifi technológia

A lefedettségi terület bővítése mellett a cég újabb technológiákat, mint a VoLTE és VoWifi is beépíti a szolgáltatás minőségének a javítására. Megfelelő készülékek használatával a hívások már automatikusan a VoLTE-vel kapcsolódnak a hálózathoz, ami egyebek mellett jobb hangminőséget biztosít, és lehetővé teszi a beszélgetés közbeni internethasználatot is.

Igénybe vehető már a VoWifi szolgáltatás is, ami az adott környéken elérhető bármilyen wifi hálózat bekapcsolásával az alacsonyabb lefedettségű területeken is megfelelő minőségű hang- és adathasználatot teremt.

A társaság úgy döntött, hogy az eredetileg június 30-ig érvényes ingyenes időszakot további fél évvel meghosszabbítja, a már említett szűkített felhasználói körnek. Ők a hálózaton belül 0 Ft/perces, hálózaton kívül és az EU-ban 5 Ft/perces tarifáért beszélhetnek, az SMS-ek használata hálózaton belül díjtalan, hálózaton kívül 21 Ft/db-os tarifával használható.

A DIGI a korábbi tenderen szerzett frekvenciák jóvoltából tavaly novemberben elindította 5G hálózatát is. Pályázott volna az 5G frekvenciák aukcióját tavaly meghirdető és idén márciusban zárult újabb tenderen is, de mint ismert a cége már a tavaly szeptemberi startnál kizárták a részvételből. A tenderből való kizárását megfellebbező eddigi jogi eljárások nem jártak sikerrel. Információink szerint azonban még folyamatban vannak további lehetőségei, igaz ezek már nem szabtak gátat a tender lezárásának.