Új elnökségi tagokat választott szeptemberi tisztújító közgyűlésén a Jövő Mobilitása Szövetség.

Jövő Mobilitása Szövetség

A szervezet három éve alakult húsz hazai vállalat összefogásával, azzal a céllal, hogy népszerűsítse az elektro- és mikromobilitást, a közlekedésszervezést és a megosztáson alapuló közlekedési módokat. népszerűsítése.

A Jövő Mobilitása Szövetség mára 46 taggal rendelkezik, véleményformáló, aktív edukációs szerepet vállaló szakmai tömörüléssé vált. A megújult elnökség feladata a szövetség következő 3 éves tervének a kidolgozása.

A szövetség tagjai között azok a mobilitáshoz kapcsolódó szakmai képviseltetik magukat, amelyek érdekeltek a fenntartható közlekedés fejlesztésében. Közéjük tartoznak az elektromos autóforgalmazók, a flottaüzemeltetők, az elektromos töltőhálózatok üzemeltetői, a megosztott mobilitási szektor képviselői.

Ide sorolhatók a mikromobilitási szolgáltatók, a pénzügyi szolgáltatók, a mobilitási edukációval foglalkozó cégek, az egyik távközlési szolgáltató és két megyei jogú város is.

A tisztújító közgyűlés után

A most lezajlott tisztújító közgyűlésen megerősítették pozíciójában az E.ON Hungária Energetikai Zrt. képviseletében Jamniczky Zsolt igazgatósági tagot, az Innoplace Kft.-től Pukler Gábor ügyvezetőt,a szövetség korábbi elnökét, a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. képviseletében Németh Balázs ügyvezetőt, valamint a Vodafone Magyarország Zrt-től Pete Gábor szakértékesítési Igazgatót.

Új elnökségi tag lett a Leaseplan Zrt. képviseletében Pesti Tímea, a vállalat vezérigazgatója. Az elnökség tagja maradt a MÁV Zrt-től Pafféri Zoltán vezérigazgató, valamint a Roligenergo Kft. képviselő Kárpáti András ügyvezető, aki egyben 2023. május óta a szövetség elnöke is.

Az MVM Zrt-nél a vállalat képviseletét Deme Krisztián ügyfélkapcsolati vezérigazgató-helyettes veszi át Alkér Zoltántól. Rajta kívül még az EnviromentalResearch Kft-t eddig képviselője Huba Bence is távozik az elnökségből.