Már ismertek a magyarországi árak is. Az itthoni értékesítés a jövő hét közepén indul. Aki a Pro modellt választja, és kellően gyorsan dönt, még a márka egyik e-rollerét is ajándékba kapja. Megtudtuk azt is, mikortól várható a kínai cég hajtogatható modelljeinek a megjelenése az európai piacokon.

Xiaomi 13T család

A Xiaomi bemutatta a legújabb okostelefon sorozatát, a Xiaomi 13T-t és a Xiaomi 13T Pro-t, amelyekben a fotózás, képalkotás eszköztárát emelték még magasabb szintre. A készülékekbe ugyanis már a Leicával közösen fejlesztett, professzionális optika került, az Authentic Leica Imagery szolgáltatásokkal egyetemben.

A profik elvárásaihoz is igazodó hármas kamerarendszer

Mindkét új telefon tripla kamerarendszerrel van felszerelve, amely a Leicával közösen fejlesztett Summicron lencsékből áll. Ennek része egy 7P aszférikus lencsével kiegészülő 50 MP-es, nagylátószögű, 24 mm-es gyújtótávolságú egység, amelyet úgy terveztek, hogy több fényt engedjen be, és ezáltal nagy dinamikatartományban is lehessen felvételeket készíteni vele.

Ehhez társul egy 50 MP-es, 50 mm-es gyújtótávolságú teleobjektív lencse. A harmadik, 12 MP-es, 15 mm-es gyújtótávolságú, ultranagy-látószögű kamera a panorámafotók és a tájfotók kedvelőinek szolgál. A készülékek kamerái szélesebb színtartománnyal is rendelkeznek.

Az új készülékekkel kétféle Leica fotózási módot követhetünk: az egyik a Leica Authentic Look, a másik a Leica Vibrant Look. Hat Leica filterrel is rendelkezik a kamerarendszer, köztük van a LeicaM-Typ240 Film Mode-tól átvett Leica Sepia és Leica Blue.

A Xiaomi 13T Pro és a Xiaomi 13T által kínált négy új Leica vízjellel pedig még többféle fotókompozíciót lehet összeállítani, és még több képméret közül lehet választani.

Az új készülékekben megtalálhatók a Xiaomi 13 Ultrából már ismert fotózási módok is, ezeket a felhasználó maga élesítheti a Pro módban. Előre beállítható a színtónus és a textúra, a képek utólagos szerkesztése során pedig még több részlet és színárnyalat emelhető ki. Az előzetes beállítások el is menthetők a telefonban egyéni fényképezési módként.

Újdonságok a videós képességekben

A Xiaomi 13T Pro 10-bites LOG 4:2:0 H.265 videós képességeket kínál, ami színkezelésben és a részletgazdagságban jelent profi szintet. Az előretelepített Rec.709 LUT pedig a színpontosságnak és vizuális mélységnek köszönhetően olyan hatást kelt, mintha a felvételeket egy valódi, professzionális videókamerával rögzítették volna.

A felhasználók a kedvenc LUT stílusaikat a készülékre importálhatják, éreztetve az adott felhasználóra jellemző látásmódot. A Pro modell-lel a moziélményszerű 8K-s videókat is rögzíthetünk.

A felvételek rezgésmentessége pedig azáltal érhető el, hogy a nagylátószögű kamera egyaránt támogatja az OIS és EIS optikai és egyéb képstabilizáló technológiákat.

A Xiaomi galérián belül a Pro módba állított videószerkesztővel a felvételeken feliratok helyezhetők el, külön szerkeszthető hangfelvételekkel, és hangaláfestés is adható hozzájuk. Ezek jól jöhetnek a közösségi médiába szánt rövid videók, vagy személyes vlogok publikálásakor.

Kijelző, processzor és felhő tárhely

A Xiaomi 13T Pro és a Xiaomi 13T 6.67″-os Crystal Res Display kijelzővel ellátott, amelynek a képfrissítési rátája 144 Hz, a felbontása pedig 1.5K (2712 x 1220) pixel.

A 13T 1200-2600 nit közötti fényerőre képes a felvételek megvilágításánál. A HDR10+ kompatibilitásnak köszönhetően a kijelzőn nagyobb a kontraszt a sötét és a világos részek között. Az ehhez társuló hangélményt a Dolby Atmos technológia támogatja.

A fotók és videók tárolásához mindkét készülék felhasználói jogosultak a 100GB Google One felhő igénybevételére. Ezen felül 3 hónapig ingyen használhatják a YouTube Premium szolgáltatást, ami reklámmentes videós és zenei tartalmak fogyasztását jelenti.

A Xiaomi 13T Pro-t a MediaTek Dimensity 9200+ chipkészlet és a gyorsaságért felelős nyolcmagos CPU hajtja. A mobiljátékokat kedvelők játékélményének a fokozására a készülék egy beépített Arm Immortalis-G715 GPU-val is rendelkezik.

A Xiaomi 13T-t MediaTek Dimensity 8200-Ultra chipkészlettel látták el, a hatékony energiafelhasználást szem előtt tartva. A legújabb, TSMC 4 nanométeres gyártási eljárással készült alkatrész mind a CPU, mind GPU teljesítményében érezteti a hatását. A készülékek hőelvezetését és hűvösen tartását egy 5000 mm-es hűtő segíti.

Újabb fokozaton a gyorstöltés, vegán bőr hátlap, IP68 besorolás

Xiaomi 13T családA gyorstöltési technológiában élen járó cég 13T Pro modellje támogatja a márka 120W HyperCharge töltést, amely képes 19 percen belül száz százalékra feltölteni. a készüléket. A 13T modellhez egy 67 wattos gyorstöltő jár.

Mindkét készüléket lehet „gyorstölteni”, ami azt jelenti, hogy alig 5 perc alatt a Xiaomi 13T Pro 36%-os, a Xiaomi 13T pedig 21%-os szintre tölthető fel, és mindkét modellben egy nagyteljesítményű 5000 mAh-s akkumulátor található.

Az új készülékek két színben érhetők el. Az Alpine Blue modellek hátlapja prémium minőségű, puha, finom tapintású vegán bőrből készült, ami biztosabb és kényelmesebb fogást is jelent a felhasználó számára.

A feketeszínű modell fényes üveg hátlapot kapott, az elegáns megjelenés érdekében. Mindkét okostelefon strapabíró, amit IP68 besorolásuk is igazol, ez azt jelenti, hogy víz- és porállóak.

 

 

Hazai árak és elérhetőség

A Xiaomi 13T Pro és a Xiaomi 13T mindkét színben kapható majd Magyarországon. A készülékek értékesítése várhatóan október 4-én indul.

A Xiaomi 13T Pro 12GB+512GB tárhely változatban 339.990 forintos ajánlott fogyasztói áron, a Xiaomi 13T pedig 8GB+256GB tárhely változatban 239.990 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz majd megvásárolható a Xiaomi ismert hazai értékesítési csatornáin keresztül.

A készülékekhez szoftvertámogatás is jár. A Xiaomi 13T és Xiaomi 13T Pro az Android OS négy generációjához nyújt frissítéseket, a biztonsági javítások pedig öt éven át érkeznek a telefonokra.

Az értékesítés indulásakor – a promócióban résztvevő partnereknél október 4-17. között, vagy a készlet erejéig – a Xiaomi 13T Pro készülék vásárlása esetén a vásárlók egy ráadás Xiaomi Electric Scooter 4 Go elektromos rollert is kapnak.

Ekkor érkezhetnek az első hajtogatható modellek

Az eladott készülékek száma alapján a világon a harmadik legnagyobb, itthon a második helyen álló márka már a harmadik generációjánál tart a saját maga által fejlesztett hajtogatható modelleknek. Mint beszámoltunk róla, a nemrég bemutatott MIX Fold 3 azonban egyelőre csak a kínai piacon érhető el.

Időközben Wagner Tibortól a távol-keleti cég magyarországi country managerétől megtudtuk, hogy a vállalat várhatóan 2024-ben már a nemzetközi piacon is megjelenik a foldable modellekkel.

Az okos otthonokba szánt eszközök közül sokféle egyéb terméket gyártó társaság időközben Magyarországra is behozta a tévékészülékeit, amiket a távközlési szolgáltatókon keresztül igyekeznek értékesíteni.