Az LG Electronics (LG) speciális üzletága PuroTecTM néven egy új antimikrobiális üvegport vezetett be. Az innovatív anyag a termékhigiénia megőrzését célozza.

Antimikrobiális üvegpor

Az anyag neve a Pure (tiszta), Protect (védelem) és Technology (technológia) szavak összevonásából származik. A gombásodásgátló és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkező PuroTec megakadályozza a mikroorganizmusok elterjedését és az ezzel járó szagokat.

Az üvegport különböző anyagokba – például műanyagokba, festékekbe és gumiba – lehet beépíteni. A tartós antimikrobiális anyag kémiailag stabil és jól tűri a hőingadozást is, valamint nem színeződik el.

Az LG 1996-ban kezdte el az antimikrobiális üvegpor fejlesztését, és mára mintegy 219 szabadalmat jegyeztetett be az üvegpor gyártásával és használatával kapcsolatban.

A cég első körben ázsiai piacokon kívánja értékesíteni a saját gyártású antimikrobiális üvegport, ahol éves szinten több mint hétszeres forgalomnövekedésre számít.

Az LG a jövőben globálisan is terjeszteni akarja az újfajta terméket, nemzetközi kiállításokon mutatva be azt a potenciális globális ügyfeleknek is.

A vállalat nemrégiben az USA-ban állította ki az üvegport a National Plastics Exposition (NPE) kiállításon, amelyet a világ három legnagyobb műanyagipari eseménye között tartanak számon.