A Revolut a magyar ügyfelek számára is elérhetővé tette a Rugalmas Pénzpiaci Alapok funkciót, amely egy új, befektetési szolgáltatás a neobanknál.

Befektetési funkciók a Revolutnál

A Rugalmas Pénzpiaci Alapok segítségével az ügyfelek az általuk választott pénzpiaci alapba fektethetik be a megtakarításaikat. A kamatlábak a pénznemtől és az alap teljesítményétől függően változnak.

Euró esetében 3,06% és 3,91% közötti változó éves kamatot kínálnak (az ügyfél csomagjától és a kapcsolódó díjaktól függően).

Az ügyfelek bármikor és a következő pénznemekben: EUR, USD és GBP tehetnek pénzt a Rugalmas Pénzpiaci Alapokba. Bármikor ki is vehetik onnan az összegeket.

Ami még nagyon fontos, hogy a befektetéseket befektetői betétbiztosítási rendszer védi 22 ezer euróig. A bank közleménye megjegyzi továbbá, hogy a befektetési kockázatok nem tartoznak a fedezet alá.

A rugalmasság azt is jelenti, hogy magas jegybanki kamat esetén az alap hozama is hasonlóan magas és fordítva. Előbbi esetben tehát a pénzpiaci alapok jellemzően magasabb kamatlábakat kínálnak, mint a hagyományos megtakarítási számlák.

A tőke és a hozam nem garantált, ugyanakkor ezek a pénzpiaci alapok rendelkeznek a legalacsonyabb kockázati besorolással az ilyen típusú befektetések között.

 

„A magyarországi ügyfeleknek mostantól két termék is a rendelkezésükre áll, az Azonnal Hozzáférhető Megtakarítások és a Rugalmas Pénzpiaci Alapok – előbbivel megtakaríthatják, utóbbival pedig alacsony kockázatok mellett fektethetik be a pénzüket EUR-ban, USD-ben és GBP-ben, és kényelmesen hozzáférhetnek a félretett összeghez, amikor csak szükségük van rá” – összegezte Léder Tamás, a Revolut magyarországi országigazgatója.