„Unpacked” bemutatóinak a sorában idén a szokásosnál két hónappal hamarabb csomagolta ki a Samsung legújabb mobil eszközeit. Az 5G-s S21 okostelefon családnak már minden tagja WI-FI 6E-képes, és 8K-s tartalmak készítésére, kezelésére is alkalmas.

Samsung WI-FI 6E

Közülük az idei évindító csúcstelefon a Galaxy S21 Ultra 5G, amely professzionális kamerát, valamint a ma kapható legellenállóbb Gorilla GalssVictus védőüveget kapott. Jár hozzá a Galaxy S szériában megismert S Pen aktív toll továbbfejlesztett változata, amivel a felhasználók még hatékonyabban kreatívkodhatnak, az eszközzel a rajzolástól kezdve a jegyzetelésen át a fényképek szerkesztéséig és a dokumentumok aláírásáig számos új lehetőség érhető el.

Innovatív megoldások

A készülék az S21 széria legnagyobb tagja 6,8 colos Dinamikus AMOLED 2X kijelzővel, amely egyszerre képes a 120 Hz-es frissítési rátára és a Quad HD+ felbontásra. A telefon automatikusan igazítja a megjelenő tartalomhoz a frissítési rátát, így az üzemidő is tovább növekedhet.

A Galaxy S21 Ultra 5G kijelzője az S20 modellhez képest 25 százalékkal nagyobb fényerőt ad, a kontrasztarány 50 százalékkal jobb az előző generációénál, és a kék fényt kiszűrő szemkímélő technológia is van beleépítve.

Az S21 Ultra 5G a Galaxy sorozat eddigi legfejlettebb – négylencsés – kamerarendszerét kapta, amivel stúdióminőségű fotókat készíthetünk. A mesterséges intelligencia alapú megoldásokkal pedig profik módjára forgathatunk, és szerkeszthetnek videókat, akár 8K-s felbontásban is.

A család csúcskészüléke ezen felül még arra is képes, hogy a Galaxy készülékek közül elsőként mindegyik lencsével másodpercenként 60 képkockát(fps) rögzítsen 4K-s minőségben, beleértve az előlapi és a hátlapi kamerát is, úgy hogy akár felvétel közben is szabadon válthatunk köztük.

A továbbfejlesztett éjszakai módnak, a zajcsökkentésnek, valamint a 12MP Nona-binning technológiának köszönhetően gyorsan és kiváló minőségben készülhetnek felvételek akár éjszakai tájban, vagy gyengén megvilágított szobában.

Támogatja a WI-FI 6E technológiát

A S21 Ultra 5G már támogatja a 6 GHz-es sávot használó Wi-Fi 6E technológiát, amely minden eddiginél gyorsabb netkapcsolatot biztosít. Így pillanatok alatt streamelhetünk, vagy oszthatunk meg tartalmakat. Az ultragyors és alacsony késleltetésű 5G-vel az eszköz S21 Ultra 5G hipergyors videóletöltést, gördülékeny videokonferenciákat és streaming élményt tesz lehetővé.

Az egyre gyarapodó számú kiegészítő eszközök miatt a telefon Dual Bluetooth technológiát használ, amely hatékonyan kezeli a csatlakoztatott eszközök fogyasztását is.

A járványhelyzet egyre nagyobb mértékben emelte az okostelefonokat a fontosabb munkahelyi eszközök közé, ezért nem mindegy mennyire érezhetjük magunkat biztonságban az eszközön lévő információk miatt. A készülék védelmét a márka saját, chipset szintű (SoC) szabotázsbiztosnak hirdetett biztonsági platformja a KnoxVault látja el.

A telefon a személyes megosztás funkcióval teszi lehetővé a privát adatok fokozottabb védelmét és nyomon követését. A fotók készítési helyének meta adatai például ennek révén könnyedén eltávolíthatók még a megosztás előtt. Eldönthetjük azt is, hogy kik számára, milyen hosszú ideig legyen elérhető a megosztott tartalom.

Az egyre kiélezettebb versenyre is tekintettel az S21 családnak hasonló tudással lesznek kisebb kijelzős olcsóbb tagjai is, mint az S21 5G, és az S21+5G. Az előbbi kijelző mérete 6,2 colos, utóbbié 6,7 colos és nagyobb akkumulátorral van felszerelve, ami sokat jelenthet a gamereknek és a sorozatfüggőknek.

Jön az új Buds Pro fülhallgató és a tárgykereső SmartTag

Az új készülékek mindegyikében ott van a SmartThingsFind funkció, amellyel még offline módban is megtalálhatóak a telefonhoz csatlakoztatott eszközök. A szolgáltatás minden csatlakoztatott eszköz pontos helyzetét megmutatja, legyen az a másik szobában, a kanapé alatt vagy akár egy autó ülésén, egy másik városban.

Az új SmartTag Bluetooth keresővel pedig már, nem csatlakoztatott tárgyakat is meg tudunk találni, mint a különféle kulcsok, táskák vagy épp a háziállatok nyakörve.

Galaxy S21 fülhallgató

Az idei évre egy új fülhallgatóval is készült a Samsung. A Galaxy Buds Pro minden korábbinál teljesebb hangzással érkezik. A 11 milliméteres mélynyomóval mélyebb a basszus, a 6,5 milliméteres magas hangszóróval pedig tisztábbak a magas hangok és minimális a torzítás.

A fülhallgatók tavaly óta a munkahelyi kommunikáció fontos eszközeivé is váltak, ahol nagyon fontos a hívások minősége. A három mikrofonnal és hangfelvevő egységgel rendelkező eszköz egyik külső mikrofonja a magas jel-hang aránynak köszönhetően még hatékonyabban szűri ki a háttérzajokat.

Az új szélvédő technológiával pedig a hívások még viharos időjárásban is jól hallhatóak maradnak. A Buds Pro a formájának köszönhetően kisebb felületen van kitéve a szélnek, a különleges hálós rács kiszűri a szél zúgását.

A fülhallgató felismeri amikor a felhasználó beszél, ilyenkor a zene kikapcsol, még akkor is, ha a környezet hangjai funkció használatban van, a zajszűrés pedig ki van kapcsolva.

Az eszköz automatikusan vált az okostelefonok és táblagépek között, így ha a felhasználó éppen egy videót néz a Galaxy Tab S7 táblagépen, miközben a Galaxy S21 készülékre egy bejövő hívás érkezik, az Auto Switch szünetelteti a videó lejátszását és a Galaxy Buds Pro segítségével válaszol a bejövő hívásra. A hívás befejezése után a fülhallgató azonnal visszakapcsol a tabletre és a videó folytatódhat.

Január végén érkeznek az új eszközök

Az évindító Samsung kínálat január 29-től lesz elérhető a hazai kiskereskedelemben. A család legkisebb tagja az S21 kiépítettségtől függően 330-350 ezer forintért lesz elérhető. Az S21+ 410-430 ezer forint közötti áron kaphatók majd, míg a csúcsmodell az S21 Ultra modelltől függően 480-550 ezer forint közötti áron kerül a kereskedelembe, míg a Buds Pro fülhallgató ajánlott ára 90 ezer forint lesz.