A második negyedévtől bővülnek el a hőmérséklet-alapú menstruációsciklus-követéssel a Samsung Galaxy Watch5 okosórák. Az új funkció 32 országban, köztük Magyarországon is elérhető lesz.

Menszesz ciklus

A Samsung Electronics és a Natural Cycles cikluskövető alkalmazást fejlesztő cég együttműködése révén jelenik meg hamarosan az okosórákban is a szóban forgó alkalmazás. A Galaxy Watch5 felhasználók a Cikluskövetés (CycleTracking) funkció használatával figyelhetik az ezzel kapcsolatos változásokat.

Az alapalkalmazás a világon eddig már nők millióinak segített abban, hogy figyelemmel kísérjék termékenységüket. Az applikáció a testhőmérséklet és egyéb termékenységi mutatók alapján méri fel a felhasználó egyedi állapotát.

A Samsung az új infravörös hőmérsékletérzékelővel jelzi a felhasználónak a menstruációs ciklus alatt a bőrhőmérséklet változását. A hőmérsékletérzékelő igazodik a környezeti hőmérsékletváltozáshoz is. A leolvasott adatok titkosítottak, és azokat a felhasználó saját készüléke tárolja.

Az új bőrhőmérséklet-alapú cikluskövető funkciók a Samsung Health alkalmazásban érhetők majd el a Galaxy Watch5 és Watch5 Pro készülékeken.