A cseh tulajdonosi hátterű Tesla mostantól magyar nyelvű applikációval, ügyfélszolgálattal és magyar szervizháttérrel támogatja okos otthoni eszközeinek az értékesítését hazánkban.

Tesla a hazai okosotthon piacon

Európában a háztartásoknak már a 18 százaléka használ valamilyen okosotthon eszközt. Ez az arány 2027-re meghaladhatja a 40%-ot. A korábban rádiókat és televíziókat gyártott cseh Tesla cég áttért az új kor elvárásainak megfelelő okosotthon eszközök értékesítésére, amivel egyre több piacon meg akar jelenni.

Utóbbi keretében jutott el a márka Magyarországra is. A Tesla a piaci megjelenéssel együtt oktató tartalmakat is készít, hogy bemutassa eszközei megfelelő használatát és az azokban rejlő további lehetőségeket.

A készülékeket a nagy műszaki áruházak is forgalmazzák

A termékpalettán okos légtisztítók, okos kültéri és beltéri kamerák, háziállatoknak szánt okos eszközök, okos párásítók, okos érzékelők, okos kapcsolók, okos mérlegek, sőt okos termosztát szabályozók is vannak.

A mozgásra vagy hangra éjjel-nappal figyelmeztető okos kamerákat egy professzionális biztonsági rendszerrel összehasonlítva előbbiek használata sokkal költséghatékonyabb és nem igényel rendszeres havi díjat.

Távolról ellenőrizhető és kikapcsolható a világítás is, ahogy a fűtésszabályozás is menedzselhető akkor is, ha épp nem tartózkodunk otthon. A készülékeket itthon a legnagyobb műszaki áruházak is forgalmazzák.

Az eszközök egyetlen, magyar nyelven is elérhető mobilalkalmazással irányíthatók és távolról felügyelhetők, a felhasználó okostelefonján keresztül. Az okos eszközök ökoszisztémában versenytárs termékekkel is kommunikálnak. Mivel az eszközök összekapcsolhatók a Google Assistant és az Amazon Alexa okos asszisztensekkel, ezek segítségével hangutasításokkal is vezérelhetők a készülékek.

Okosotthon termékek állattartóknak

A Tesla fejlesztői a háziállattartóknak is terveznek okosotthon eszközöket: okos, automatikus ételadagolókat és ivókutakat, amelyek a gazdi távolléte esetén is használhatók. A beépített UV-sterilizáló lámpa frissen tartja a vizet, a beépített kamerával pedig ellenőrizhetjük, hogy meg kell- e etetnünk a kedvencünket.