Jelerősítő eszközzel javítja az internetelérést az otthonunkban az a mesh wi-fi rendszer, ami mostantól a Vodafone-nál is elérhető szolgáltatásként.

Voda wifi

A házon, lakáson belüli nagyobb távolságok, vastag falak, emeletek és a kiszolgált eszközök nagy száma mind csökkenthetik a wi-fi jelerősségét, emiatt előfordulhat, hogy az otthonunk egyes pontjaiba egyáltalán nem, vagy csak nagyon gyengén jut el a jel.

Ezt orvosolja a Vodafone Super WiFi-nek nevezett szolgáltatása, amivel a pincétől a padlásig elérhet a szélessávú internet. A jelerősítőt áramforrás közelében kell elhelyezni, gigabit sebességű internetcsomag esetén nem kell a routerrel(útvonalválasztó) fizikailag is összekötni, és akár egyetlen ilyen eszköz is elegendő lehet az árnyékolt helyek megszüntetéséhez. Az egyéb netcsomagoknál az első jelerősítőt és a modemet egy ethernet kábellel össze kell kötni, a további jelerősítők szintén vezeték nélkül továbbítják a jelet.

A Super WiFi egy mesh wi-fi hálózati rendszer, amiben az eszközök azonos hálózati névvel és jelszóval alkotnak egységes, közös hálózatot. Ennek alapján a felhasználó nem érzékeli, hogy éppen melyik eszköz segítségével kapcsolódik a hálózatra, és váltáskor sem szakad meg a kapcsolat, az internetelérés így folyamatos lehet.

Felhő alapú öndiagnosztikára is képes a rendszer

A Super WiFi a legújabb wi-fi 6 technológiát alkalmazza, amellyel nagyobb sávszélesség és alacsonyabb válaszidő érhető el a korábbi WiFi technológiákhoz képest. A készülék a Vodafone TV-vel is kompatibilis, emiatt a set- top box vezeték nélkül tud kapcsolódni a netre.

Hasonló mesh wi-fi eszköz már volt a Vodafone-nál, a mostani ajánlat annyiban más, hogy az új eszközt szolgáltatásként is elérhető a az előfizetőknek, amivel az operátor szakértői segítséget és támogatást is nyújt hozzá a telepítéstől kezdve a hálózat üzemeltetésén át a hibaelhárításig.

A Super WiFi szolgáltatás felhő alapú öndiagnosztikai rendszert is tartalmaz, mely folyamatosan optimalizálja a kapcsolatot és elosztja a sávszélességet az eszközök között, ezáltal biztosítva a stabilabb adattovábbítást. Az esetleges csatlakozási problémák távolról is beazonosíthatók, megkönnyítve a telefonos segítségnyújtást.

Egy előfizetéshez legfeljebb négy készüléket lehet igényelni, amivel egy nagyobb területű lakás vagy családi ház szinte minden pontján nyújt kellő lefedettséget. A szolgáltatás készülékenként 1700 Ft-os havidíjjal igényelhető. (A vezetékes és mobilszolgáltatással is rendelkező One ügyfelek február 1.- március 31. között 30%-os kedvezményt kapnak az újonnan rendelt szolgáltatás árából.)