A készüléket és a vezeték nélküli technológiát az LG mérnökei fejlesztették ki. Az eszköz 4K-s képminőségben kapható, 120 Hz-es valós idejű videó- és hangátvitellel.

Első kábel nélküli OLED tévé

A koreai gyártó által nemrégiben bemutatott LG OLED evo M-ben egy úgynevezett ZeroConnectBox adja a megoldást, hogy a televízió működtetéséhez a tápegységen kívül semmilyen más kábelre ne legyen szükség.

Az LG ezt a készüléktípust azok számára fejlesztette ki, akik a tévéjüket különböző perifériákhoz: játékkonzolokhoz és set-top-boxokhoz szeretnék minél egyszerűbben csatlakoztatni.

A tévétípusból Magyarországon kétféle képernyőméret érhető el, a 77 és a 83 hüvelykes. Az eszköz kábelmentes körzete 10 méter, ebből a távolságból mind a 4K-s kép, mind a hang 120 Hz-es frissítési rátával jut el a tévékészülékig.

A vezeték nélküli megoldással felszerelt televízió fontos előrelépést jelent ezen készülékek fejlődésében. A ZeroConnectBox a csatlakozási lehetőségek közül támogatja, a HDMI 2.1, USB, RF, LAN és a Bluetooth-kapcsolatot is.

Az átviteli sebesség lekörözi a wi-fi 6E-t is

A kép és a hang gördülékeny továbbítása érdekében a doboz azonosítja az optimális átviteli útvonalat, antennája pedig a képernyő elhelyezkedéséhez mérten állítható a megfelelő irányba.

Az LG által szabadalmaztatott vezeték nélküli kép- és hangátviteli megoldás nagy mennyiségű adatot képes továbbítani, mindezt a wi-fi 6E szabványhoz képest akár háromszoros sebességgel is. A kábelmentes technológia a Dolby Vision és a Dolby Atmos technológiákat is támogatja.

A vezeték nélküliség mellett a készülék dizájnja is igazodik a felhasználók sűrűn változó elvárásához, vagyis a képernyő elegáns képként simul a falra. Ez egyben azt is jelzi, hogy a készülék elhelyezéséhez nincs szükség tévészekrényre vagy egyéb asztalra sem.

A gyártó tájékoztatása szerint a nálunk jelenleg kapható 77 és 83 hüvelykes modellek kizárólag az LG webáruházában vásárolhatók meg, az előbbire kétmillió forintos, utóbbira hárommilliós árat ad ki a rendszer.