A Samsung bemutatta a One UI 5 Watch szoftvert, amely továbbfejlesztett alvásfunkcióival támogatja a megfelelő alvási rutint, ezzel a pihentető alvást. A szoftver várhatóan az idei új Galaxy Watch okosórákban jelenik meg.

Új okosórás szoftver

A One UI 5 Watch szoftver fejlesztésénál a koreai márka három fontos szempontot vett figyelembe:az egyéni alvásminták elemzését, az egészséges szokások kialakítását, valamint az alvásbarát környezet megteremtését.

Az új alvásfigyelő (SleepInsights) pontozza a felhasználók előző éjszakai alvását, információt ad az alvásfázisokról, a horkolással eltöltött időről, vagy a véroxigénszintjük változásairól. A nyolc különböző alvástípust magában foglaló alvástréning pedig közvetlenül lesz elérhető a Galaxy Watch okosórán és a párosított Galaxy okostelefonon keresztül is.

A kényelmes és az alacsonyabb elektroszmog környezet megteremtése fontos szempont az alvásminőségben, ezért amint a Galaxy Watch okosóra érzékeli, hogy a felhasználó álomba szenderült, a SmartThings felkínálja, hogy a csatlakoztatott eszközöket kikapcsolja.

Az alvó üzemmód szempillantás alatt elnémítja az értesítéseket, valamint elsötétíti az okostelefon és az okosóra kijelzőjét. A One UI 5 Watch továbbfejlesztette ezt a funkciót azzal, hogy zöld LED-fény helyett infravörös érzékelőt használ a zavaró tényezők további minimalizálása érdekében.

Okos edzőpartner és „biztonsági őr”

Kibővülnek a Galaxy Watch futófunkciói is, így már nemcsak a valós idejű futáselemzés és a személyre szabott, intervallumos edzésprogram érhető el, hanem a személyre szabott szívritmuszóna is.

Új okosórás szoftver

Az új funkció kielemzi a felhasználó egyéni fizikai képességeit, és ehhez mérten öt edzésintenzitási szintet állít be: bemelegítés, zsírégetés, kardió, intenzívedzés, és maximális teljesítmény. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyéni képességeik alapján határozzák meg céljaikat, a zsírégetéstől a nagyobb terhelésű kardióedzésekig.

A One UI 5 Watch szoftver SOS funkciójával a felhasználók közvetlenül oszthatják meg a segélyhívásban értesítettekkel a tartózkodási helyüket. A funkció azonnali hozzáférést biztosít a felhasználó orvosi adataihoz. Az esésérzékelés pedig alapértelmezett funkcióként érhető majd el az idősebb felhasználók számára.