Giovanni Di Filippo lett a Lenovo Data Center group (DCG) csapatának Európáért, a Közel-Keletért és és Afrikáért(EMEA) felelős régiós elnöke.

Az új vezető széleskörű szakmai tapasztalati háttérrel érkezik a Lenovohoz. Több felsővezetői pozícióban dolgozott sok milliárd dolláros technológiai vállalatoknál a kereskedelmi szervezet átalakításán. A Lenovo előtt a Riverbed Technology-nál dolgozott, mint az EMEA régió kereskedelmi csatornáiért és stratégiai együttműködésért felelős alelnök.

Korábban több alelnöki szintű pozícióban dolgozott az SAP globális kereskedelmi csatornáért felelős részlegeinél is. Volt a Cisco ügyvezető igazgatója a közép-kelet-európai, valamint a karibi régióban, de feladatköre később kiterjedt a Kelet-Közép-Európát, a szovjet utódállamokat és a Közel-Keletet összefogó, 42 országot lefedő, 3 milliárd dolláros terület irányítására is.

Kereskedelmi vezetői tapasztalatait még korábban az azóta felvásárolt informatikai nagyvállalatoknál: Sun Microsystemsnél és a Compaq Computers nemzetközi csapatainál gyűjtötte.

Az elmúlt időszakban Giovanni Di Filippo több európai startupnak is dolgozott tanácsadóként, ebben a szerepkörben a tartós növekedés elérésében, és a nemzetközi kereskedelmi folyamataik megszervezésében segítette a vállalkozásokat. Ezek a tapasztalatok jelentős mértékben szélesítették rálátását az üzleti agilitás és az innováció aktuális kérdéseire.

Az új régiós elnök a teljes partneri ökoszisztémán alapuló, még intelligensebb kereskedelmi modellek híve, kidolgozta saját, következő generációs üzleti architektúráit is, gyors üzemeltetésű kereskedelmi modell, illetve partner-kvadráns modell néven.

Svájcban, Zürichben él, alap- és mesterdiplomákkal rendelkezik különféle szakmákban, többek között banki, üzleti adminisztrációs, kereskedelmi és marketing területen, valamint több üzleti diplomát szerzett világszerte.