Új cégvezetője van a Packeta Hungary Kft-nek, az 52 éves, angol, német, francia és thai nyelven is beszélő Pálfi Tamás személyében.

Pálfi TamásA szakember azt a feladatot kapta a Packeta Group cseh tulajdonosától, hogy a magyar leányvállalat tavalyi árbevételét 2021-ben duplázza meg, ami ezzel eléri majd a 3 milliárd forintos forgalmat. Ez egy éven belül lehetővé teszi a mintegy 50 százalékosra tervezett létszámbővítést.

A társaságnak a következő években is folytatnia kell ezt a növekedési ütemet annak érdekében, hogy három éven belül a 10 kg alatti súlyú csomagok piacának meghatározó szereplőjévé váljon. Az ügyvezető előtt álló kihívást fokozza, hogy a nálunk 2015 óta Csomagküldő.hu Kft. néven működő vállalat az arculati egységesítés részeként Magyarországon is felvette a Packeta nevet.

Az anyavállalat az idei év első felében 131%-kal növelte az európai piacokon kiszállított csomagok számát, árbevétele pedig meghaladta a 84 millió eurót, amivel éves szinten 138%-os növekedést ér el. Az idei terv 201 millió eurós forgalom és 75 milliós csomagszám elérése, mintegy 3,3 milliárd euró összértékben.

Pálfi Tamás, aki a Packetát nem logisztikai cégként, hanem inkább digitális platformként határozza meg, a célok elérése érdekében a budapesti székhelyű vállalatot új, 4100 m2 területű logisztikai központba költöztette. Kapacitásbővítési tervei között szerepel az átvevőhelyek számának kétszámjegyű növelése és az országos lefedettség erősítése.