Gabriel Zábušeket, a Publicis Groupe Csehországhoz tartozó KINDRED vezetőjét nevezték ki a kommunikációs csoport közép-kelet-európai CTO-jává. Az új technológiai vezérhelyettes ezzel egyben a Publicis Groupe a közép-európai szakértői központjainak összevonásával nemrég indult Le Pont-hoz is csatlakozott, amit a Sásdi Helga, Publicis Groupe Hungary CEO-ja vezet.

Gabriel ZábušeketAz új megbízatással Gabriel Zábušek a Publicis Groupe 15 országot tömörítő regionális piacán a technológiai képességek fejlesztését irányítja miközben megtartja a KINDRED vezérigazgatói pozícióját. A Publicis Groupe CEE által tavaly decemberben elindított Le Pont egy teljes körű virtuális megoldás marketingesek számára.

A kinevezésről Tomáš Lauko, a Publicis Groupe CEE vezérigazgatója azt mondta: „A technológia a jövő számos olyan képességének a hajtóereje, amelyek kulcsfontosságúak ügyfeleink üzleti tevékenysége szempontjából. A kinevezéssel biztosítani szeretnénk a régió technológiai tudásának és eszközeinek összekapcsolhatóságát, együttműködését és gyorsabb skálázhatóságát, valamint ezek szinkronizálását, hogy könnyen elérhetőek legyenek, és segítsék az ügyfelek számára végzett munkánkat.”

Új szerepében Gabriel Zábušek felügyeli a Publicis Groupe CEE összes technológiai tevékenységét a szoftverfejlesztéstől és a felhőmegoldások megvalósításától a platformintegrációig, valamint a beszállítókkal való partnerségig.

Gabriel Zábušek sok éves web- és alkalmazásfejlesztési tapasztalattal rendelkezik, pályáját szoftvertervezőként kezdte, karrierje során dolgozott többek között az amerikai Bose-nál. Pályafutása során nagyszabású projekteket vezetett a Procter & Gamble, a ČSA, a Cisco, a Pernod Ricard és az ERDF számára is.

„Hosszú távú víziónk, hogy partnerek legyünk ügyfeleink számára a digitalizáció és a marketing területen megvalósuló nagy projektekben. Technológiai csapataink szorosabb együttműködése lehetővé teszi számunkra, hogy a kapacitásainkkal hatékonyabban dolgozhassunk. Nagy projekteket is ki tudunk majd szolgálni” – emelte ki Gabriel Zábušek.