A pozícióra Beöthy Miklóst választották a már nemzetközivé fejlődött hazai programozó iskolánál.

A Codecool külföldi érdekeltségeinél már megszokott felállás kiterjesztésével Boda József alapító-ügyvezető a jövőben a stratégiai feladatokra, többek közt a nemzetközi terjeszkedés folytatására és az új termékek bevezetésének előkészítésére fókuszálhat – áll a társaság közleményében.

A Codecool külföldi oktatóközpontjaiban dedikált helyi vezető, úgy nevezett country manager kezében összpontosulnak az operatív feladatok. A két magyarországi oktatási helyszín és a magyar hallgatókra specializált online kurzusok esetében eddig ezt a szerepet is Boda József, a Codecool alapító-ügyvezetője töltötte be.

Beöthy Miklós CodecoolBeöthy Miklós, a Codecool új magyarországi country managere szinte napra pontosan öt éve, a budapesti oktatóközpont létrehozatalakor csatlakozott a programozó iskolához. Vezető mentorként a feladata a Nagymező utcai helyszínen folyó képzés kialakítása, stabil működtetése és fejlesztése volt. Mára mind a bérelt irodaterület, mind az egy időpontban kurzusokat végző tanulók létszámában megtöbbszöröződött a budapesti központ kapacitása.

Az új magyarországi operatív vezető a Budapesti Műszaki Egyetemen végzett mérnökinformatikusként, ezután fejlesztőként dolgozott a Pesti Estnél, később a Kirowskinál, majd pedig közel kilenc éven át a Digital Natives-nél.

Az egyedi projektek kidolgozása és a megbízókkal való közös munka mellett egyre jobban érdekelte a szakmai utánpótlás, az oktatás és a közös önképzés. A Codecool miskolci debütálása után hívták az iskolához, hogy vállaljon szerepet Budapesten.

A full-stack programozó képzésünk végzőseiről nagyon jó visszajelzéseket kapunk a foglalkoztatói oldalról, ugyanakkor az ügyfelek elégedettségéből az is következik, hogy újabb és újabb elvárásokkal szembesítik a tőlünk kikerülő juniorokat, amikre fel kell készítenünk őket. Emellett azt is tapasztaljuk, hogy a vállalatok egyre több specialistát is keresnek az átfogó IT-tudással rendelkező munkavállalóik mellé. A Codecool ezt felismerve már a nyáron elindította rövid távú, online képzéseit. A nálunk végzett frontend fejlesztők és IT-projekt menedzserek már ki is léptek a munkaerőpiacra. A jövőben is nagy hangsúlyt fektetünk a hasonló, specializált kurzusok fejlesztésére” – jellemzi az előtte álló kihívásokat az új country manager.