Először a magyarországi ügyfelei számára teszi elérhetővé a bank az általa bevezetendő új megtakarítási számlát.

Revolut megtakarítási számla

A világszerte már több mint 35 millió ügyféllel rendelkező cég elsőként a magyarországi ügyfelek számára vezeti be az éves kamatozású megtakarítási számlákat, amelyekhez az appban lehet hozzáférni.

Az azonnali megtakarítási számla az első olyan megtakarítási termék, amelyet a társaság teljesen önállóan fejlesztett ki. A hazai ügyfelek a Revolut Bank UAB-nál forintban tartott betéteikre akár 4,75 százalékos éves bruttó kamatot is kaphatnak – adja hírül a cég.

Az appban a Revolut Savings fül alatt találhatók majd a megtakarítási termékek. Közülük első az azonnali megtakarítási számla, amely díjmentes pénzfeltöltést és -felvételt, naponta fizetett kamatot ad.

Az ebben a rendszerben tartott forintbetéteket is a hazai betétbiztosítási rendszer védi. A feltöltések automatizálhatók ismétlődő utalással, vagy az aprópénz funkciók segítségével. Az új funkció minden Revolut csomagban elérhető. A feltételek a csomag típusától függnek.

A bevezető éves kamatok az azonnali megtakarítási számlán tartott forintbetétekre (bruttó): a Standard és a Plus csomagnál 1,25%, a Premiumnál 3,25%, a Metalnál 4,25% és Ultránál 4,75 százalék.

Azok a Standard ügyfelek, akik magasabb kamatot szeretnének, az appban néhány koppintással fizetős csomagra válthatnak.

A befizetéshez és a kamatok megszerzéséhez az ügyfeleknek az alkalmazás a legújabb verzióját kell használniuk, majd a kezdőképernyőn megnyitni a számlákat, aztán le kell görgetniük a megtakarításokhoz, és nyitniuk kell egy azonnali megtakarítási számlát forintban.