Az egy éven át tartó, ingyenes extra szerverkapacitásért pályázók közül az Ark-Sys Kft. és az IBV Hungária Kft-t választotta a Magyar Telekom zsűrije.

Telekom támogatás
Forrás: rawpixel.com

A pályázatra olyan vállalatok jelentkezését várta a távközlési vállalat, amelyek már elindították a mesterséges intelligencia(AI) használatával összefüggő, vagy annak használatára irányuló fejlesztéseiket.

Ehhez szeretnék tovább bővíteni fejlesztői környezetüket, szerverinfrastruktúrájukat. A bírálati szempontok között volt a bemutatott célok digitális transzformációs jelentősége, a fenntarthatósági szempontok érvényesítése.

A tavaly ősszel meghirdetett pályázaton végül két olyan vállalat mellett döntöttek, ahol már előrehaladott fázisban van a fejlesztés, így hasznosítani tudják az extra szerverkapacitást.

A kiválasztott cégek egy éven keresztül vehetik ingyenesen igénybe a Magyar Telekom XL virtuális privát szerver csomagját, amely fejlesztői környezet kialakítására is alkalmas.

Egyikük az Ark-Sys Kft. a lehetőséget a mesterséges intelligenciára épülő algoritmusok szélesebb körű használatára fordítaná, azon belül is a szoftverek automatizált tesztelésénél.

Az IBV Hungária Kft. pedig a termékfejlesztés, a gyártási folyamatok optimalizálása, az anyaginnováció területén zajló kutatásait, továbbá az AI-alapú tervezőszoftverek fejlesztését gyorsítaná fel.

Az extra fejlesztői környezet gyorsabbá teheti magát az adatfeldolgozást, és nagyobb számú párhuzamos fejlesztési projekt támogatása is lehetővé válik.