Történetének eddigi legeredményesebb évét zárta az SAP Hungary, amivel a közép-kelet-európai régió legjobban teljesítő leányvállalata lett.

A rekordszintű üzleti eredmény főként a felhőszolgáltatások iránt megugró keresletnek köszönhető, ebben az üzletágban egy év alatt 74 százalékkal nőtt a cég bevétele.

Az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként ismert SAP itteni leánycégének a tavalyi eredményeihez az energetikai, gyógyszeripari és informatikai iparágakban megvalósuló beruházások és gigaprojektek járultak hozzá a leginkább.

Fókuszban a felhő

Az eredményességet azzal is magyarázzák a közel kétezer fős cégnél, hogy az ügyfelekhez jobban igazodó lett a portfolió. A felhős ERP transzformációt a középvállalati szegmensben erősítő GROW with SAP, vagy az on-premise ERP megoldásról átálló nagyvállalatokat célzó RISE with SAP csomagokkal jobban lehet igazodni az adott ügyfélkör igényeihez.

A következő években is az egyik legfontosabb feladatunk a vállalatok támogatása az újgenerációs vállalatirányítási megoldásra, az SAP S/4HANA-ra való átállásban – emelte ki Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója.

Nemcsak az értékesítésben, hanem a tanácsadási tevékenységben is a régió legjobbja lett a magyar leányvállalat. Az „SAP – Best Cloud Services Country” díj odaítélése nemcsak a projektek értéke alapján történik, vizsgálják még a projekt portfólió minőségét és sikeres teljesítését is.

 

„A több mint 130 fős csapatunkban sokféle szakterület együttműködésére van szükség. A klasszikus tanácsadókon túl üzleti és technológiai architect feladatokat ellátó team, projektmenedzsment feladatokat ellátó szakértők, és a kiemelt gyártói támogatási szolgáltatásokat nyújtó tanácsadói csapat dolgozik együtt a bevezetéseken, amelyekhez nemzetközi szakértői háttér is bevonható, ha az adott feladat megkívánja” – emelte ki Tóth István, az SAP Hungary szolgáltatási üzletágának vezetője.