Egy izgalmas startupos fejlesztésbe szállt be az EIT Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) InnoEnergy befektetői csoportja.

CO2 kibocsátásunkat is figyelhetjük

Egy innovatív norvég startup, a Carbon Centrum ennek révén a jövőben már az EIT InnoEnergy égisze alatt folytathatja a CarbonID fejlesztését.

A platformot arra hozták létre, hogy kövesse a vállalati dolgozók CO2 kibocsátását, létrehozva ezzel a világ első, adatokkal is alátámasztott egyéni szén-dioxid-azonosítóját.

A Carbon Centrum fejlesztés lehetővé teheti a cégek környezeti hatásainak az érdemi megváltoztatását azáltal, hogy nyomon követi az alkalmazottak szénlábnyomát.

A CarbonID elsősorban a fenntarthatósági stratégiával rendelkező vállalatoknak lehet izgalmas, beleértve az egyenként is többszáz főt foglalkoztató mobilitási, az energia- és a kiskereskedelmi cégeket.

Így működik a platform

A platform a fitneszalkalmazásokhoz hasonlóan működik és a regisztrált csapattagok a mobilitási, a vásárlási és az energia kategóriákban „végrehajtott” tevékenységeken keresztül nyomon követhetik a kibocsátásaikat.

Ezeket aztán automatikusan lábnyomokká alakíthatnak át. A CarbonID segít abban is, hogy a felhasználók környezetbarát szokásokat sajátítsanak el.

Csökkenthetik az emissziót, kihívásokat választhatnak, versenyezhetnek a társaikkal és projekteket indíthatnak másokkal együtt, amelyekért cserébe különböző előnyökben részesülnek.

A Carbon Centrum közlése szerint az idei első negyedévben kezdik meg az első kísérleti projektjeket a CarbonID-val.