Több okos eszközt is bemutatott a barcelonai MWC-n a HONOR, köztük az eddigi legerősebb akkumulátorú Magic6 Pro okostelefont.

HONOR Magic6 Pro

A HONOR Magic sorozat legújabb prémiumkategóriás tagja a fotózás, a kijelző, a teljesítmény és a mesterséges intelligencia(AI) alapú felhasználói élményben nyújt számos innovációt.

A MagicOS 8.0. operációs rendszer legújabb változata nemcsak egy platformszintű AI-t kínál, hanem a piac első, úgynevezett szándékalapú kezelőfelületét, amely újfajta, többmodellű lehetőségeket kínál az okos készülékek használatához.

Eljött a képalapú vásárlás időszaka

A Magic Capsule-lal és a Magic Portallal a HONOR Magic6 Pro minden eddiginél személyre szabottabb, intuitívabb élményt nyújt. A képernyő tetején lévő értesítés sávra bökve a Magic Capsule megnyílik, még több információt ad és egyéb lehetőségeket nyújt.

A felhasználók egyszerűbben férhetnek hozzá a legfontosabb erőforrásaikhoz, nem kell több alkalmazást külön-külön megnyitniuk.

A Magic Portal az AI tudását pedig oly módon hasznosítja, hogy megismeri a felhasználók üzenetváltási és használati szokásait. Gyorsan felismeri az üzenetekben szereplő címeket, és a Google Mapsre irányítja a felhasználót.

A közösségi médiumok esetében a tartalmak megnyitása és megosztása is egyszerűbbé válik, és egy szimpla áthúzással lehet továbbítani foglalási részleteket vagy keresési eredményeket.

A Magic Portal lehetővé teszi a képalapú vásárlást is, mert átirányítja az embereket azokra a platformokra, ahol megtalálható és megvásárolható a kívánt termék.

AI szinte minden szinten

Ha már AI, a kínai márka a nyílt forráskódú LlaMA 2 nagy nyelvi modellt (LLM) is elérhetővé teszi a HONOR Magic6 Pro-n, így kínálva mesterséges intelligenciát az eszközön. Ennek segítségével a készülék képes kérdésekre válaszolni, szöveget létrehozni és értelmezni offline környezetben is.

A készülék a márka legújabb kamerarendszerével felszerelt, ami egy 180MP-es telefotó lencsét jelent 2,5-szeres optikai zoommal és akár 100x-os digitális zoommal. Tartalmaz még egy 50MP-es ultraszéles látószögű kamerát és egy erőteljes 50MP-es fő kamerát változó rekeszlehetőségekkel.

A HONOR Magic6 Pro kijelzője az esés ellen eddig legjobban védő képernyőüvegét jelenti. A kijelző olyan anyagokat alkalmaz, amelyek kristálysűrűsége 50%-kal magasabb, így akár tízszer jobban bírja az ütődéseket a hagyományos üvegekhez képest.

Az eszközt az eddigi legerősebb chipset és akkumulátor hajtja

A Qualcomm AI Engine-nel a telefon AI funkciói 98%-kal jobban operálnak az előző modellekhez képest. A platform kiválóan kezeli az akkumulátor hatékonyságát, tele van teljesítményt előtérbe helyező fejlesztésekkel.

Az akkumulátor üzemideje ugyanis egyre fontosabb a felhasználók számára. A márka fejlesztői más szektorok legújabb technológiai innovációit is igyekeznek beépíteni az okostelefonokba.

Ilyen például az elektromos autók világából származó második generációs szilícium-szén akkumulátor, párosítva az energiahatékonyságot javító akkumulátor-kezelő HONOR E1 chipkészlettel.

Az 5600 mAh-s akkumulátor alacsony hőmérsékleten és akár alacsony töltöttségi szinten is jól teljesít. A 80W-os vezetékes SuperCharge, és a 66W-os vezeték nélküli SuperCharge töltéssel a telefon alig 40 perc alatt tölthető 100%-ra.

Egyelőre hozzánk még nem, de jön a MagicBook Pro 16 és a Pad 9

A márka piacra dobta legújabb, AI hajtotta MagicBook Pro 16 laptopját, ami a platformszintű AI-nak köszönhetően az operációs rendszerek közötti együttműködést teszi lehetővé.

Az értesítések megosztását és az anyagok szinkronizálását a MagicRing teszi elérhetővé a HONOR okostelefonokon, PC-ken és tableteken keresztül.

Megjelent a márka legújabb tabletje, a HONOR Pad 9 is. Az eszköz 12,1”-os, 2,5K-s HONOR FullView kijelzővel érkezik, aminek 120Hz-es a képfrissítési rátája, míg a minőségi hangzásért a nyolchangszórós audiorendszer és a HONOR Histen hangolási technológia gondoskodnak.

Árak és elérhetőség

A Magic6 Pro okostelefon 549 990 forintos ajánlott fogyasztói áron, a Pad 9 pedig 144 990 forintos ajánlott fogyasztói áron érhető el Magyarországon, míg a HONOR MagicBook 16 Pro egyelőre nem kapható nálunk.