A különböző rendszerekben tárolt vállalati adatok átláthatóságát, és a hatékonyabb üzleti döntéshozatalt támogatja az SAP új adatkezelési rendszere, az SAP Datasphere, amely könnyebb hozzáférést tesz lehetővé az üzleti felhasználásra szánt adatok teljes köréhez.

Az SAP új stratégiai partnere lett mindehhez a Collibra, a Confluent, a Databricks és a DataRobot is. A velük való együttműködésnek köszönhetően egy forradalmian új megközelítés valósulhat meg, vagyis az SAP-s és nem SAP-s rendszereken tárolt adatok egy platformra kerülhetnek a jövőben.

A cégek számára eddig komoly kihívást jelentett, hogyan férjenek hozzá a különböző rendszerekben és helyeken – felhő- vagy adatszolgáltatóknál, esetleg saját eszközökön – tárolt adatokhoz. Előbb ki kellett nyerniük az adatokat az eredeti forrásokból, majd egy központi helyen eltárolniuk.

A folyamat során azonban gyakran elveszett a kontextus, és csak a kifejezetten erre a célra fejlesztett IT-megoldásokkal, manuálisan lehetett azt helyreállítani. Ezt a rejtett veszteséget lehet kiküszöbölni az SAP Datasphere segítségével, amely gyorsan és hiánytalanul szállítja a fontos adatokat azok üzleti kontextusával együtt.

Mit tud a megoldás?

A már elérhető SAP Datasphere az SAP Data Warehouse Cloud új generációja. A megoldás az adatintegráció, katalogizálás, szemantikai modellezés, adatraktározás, adategyesítés és adatvirtualizáció egységesített felületével lehetővé teszi az adatszakértők számára, hogy skálázható hozzáférést nyújtsanak a fontos üzleti adatokhoz, és azok kontextusának és logikájának megőrzésével juttassák el azokat a vállalatok megfelelő területeire.

Az SAP Data Warehouse Cloud felhasználóinak nincs szükségük további lépésekre vagy migrációra, az új SAP Datasphere-hez képességeit. Az új funkciók között szereplő katalogizálás automatikusan felismeri, kezeli és szabályozza az adatokat.

Az egyszerűsített adatreplikáció valós időben képes az adatok és folyamatos változásaik követésére. A továbbfejlesztett adatmodellezés megőrzi az adatok üzleti kontextusát az SAP alkalmazásokon belül. Az SAP ezen felül további alkalmazásintegrációs képességeket is tervez, amelyek összekötik majd az SAP-felhőalkalmazások adatait és metaadatait az SAP Datasphere rendszerével.