Január végén díjmentes üzleti képzést szervez az InnoEnergy magyar központja a hazai kezdő vállalkozások számára, amit ha sikeresen elvégeznek több tízmilló forintos befektetést is kaphatnak.

Ingyenes üzleti képzés hazai startupoknak

Az üzleti ismereteket elmélyítő képzésre az energetika, a körforgásos gazdaság, a mobilitás, a smart technológia, az alternatív energia, vagy egyéb, a fenntartható világot támogató fejlesztésekkel foglalkozó hazai startupperek jelentkezhetnek.

Magánemberekből álló csapatok is jelentkezhetnek

Az ötnapos, 40 órás angol nyelvű elméleti és gyakorlati képzést az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) által támogatott, a korszerű energiagazdálkodással összefüggő fejlesztéseket támogató InnoEnergy magyar központja szervezi.

A január 31-én induló felkészítő keretében csapat-és üzletfejlesztési, marketing, stratégiai tervezési ismereteket szerezhetnek a kezdő vállalkozók, ezzel növelhetik a versenyképességüket akár itthon, akár a nemzetközi piacokon.

A budapesti képzésre január 22-ig lehet jelentkezni, amit ha sikeresen elvégeznek a csapatok, akkor az alapos átvilágítás eredményétől függően akár 100 – 150 ezer eurós befektetést is kaphatnak az InnoEnergy Highway programjában.

A jelentkezők nemcsak bejegyzett vállalkozások lehetnek, hanem a témával foglalkozó magánszemélyek is összeállhatnak. A tapasztalatok alapján, viszont inkább azoknak való az ilyen képzés, akik már túl vannak az ötlet fázison, és már a termékük, szolgáltatásuk piacra lépését tervezik.

A program kitér a vezetői képességek fejlesztésére is

A képzésre felvettek iparági szakértőktől, tapasztalt mentoroktól, vállalatvezetőktől kaphatnak tanácsokat és láthatnak módszereket többek között arra, hogyan válasszanak, és hogyan valósítsák meg a számukra legmegfelelőbb üzleti modellt, miként alakítsák ki marketing, valamint piacorientált értékesítési stratégiájukat.

Arra is útmutatást kapnak, hogyan építsék fel a vállalkozásuk szakmai, jogi és adatbiztonsági hátterét. A program részét képezi a prezentációs, illetve a vezetői képességek fejlesztése is. A foglalkozássorozatot Demo Day zárja, amelyen a résztvevők bemutatják egymásnak a vállalkozásuk jövőbeni lehetőségeit piaci körülmények között.