Az újgenerációs asztali munkaállomások az Intel és az NVIDIA legújabb technológiáit tartalmazzák, a vázat az Aston Martinnal közösen tervezték.

Lenovo munkaállomás portfólió

A Lenovo bejelentette a ThinkStation PX, P7 és P5 termékeket, a vállalat eddigi legfejlettebb asztali munkaállomásait, amelyeket úgy tervezték, hogy a nagy számítási igényű munkaterhelésnek is megfeleljenek. Erre szolgál az Intel legújabb, akár 120 magos processzortechnológiája és a az NVIDIA RTX professzionális grafikus processzorai(GPU).

Ezen felül az új munkaállomások új keretezéssel, fejlettebb hőelvezető rendszerekkel, illetve BMC kapacitásokkal is rendelkezik az egyszerűsített távoli rendszerfelügyelethez.

Az újgenerációs munkaállomások megfelelnek a hibrid munkára épülő üzleti igényeknek, egyaránt alkalmasak a virtuális valóság és a virtuális gyártás, a gépi tanulás, az adattudomány, a számítógépes mérnöki munkafolyamatok és a mesterséges intelligencia kezeléséhez.

A munkaállomások kialakításába egyik ügyfelét az Aston Martint is bevonta a Lenovo, hogy közösen alakítsák ki az új ThinkStation vázat. A Lenovo és az Aston Martin mérnökei közösen dolgoztak azon, hogy megkönnyítsék a bonyolult munkafolyamatok minden lépését megkönnyítsék a munkaállomáson dolgozók számára. Ennek érdekében a mérnöki csapatok egy új, rugalmasabb é s ergonomikusabb, szerszámmentes vázkialakítást hoztak létre.

A váz 3D rácsát az Aston Martin DBS sportautója ihlette. Az újratervezett légterelők és a nagyobb 3D hatszögletes szellőzőnyílások, valamint a Lenovo háromcsatornás hűtőrendszere együttesen biztosítja a hideg levegő maximális be- és a meleg levegő maximális kiáramlását.

Ezzel a készülék háza maximalizálja a CPU-k, GPU-k, memóriák és tárolók teljesítményét. Emellett mindhárom új munkaállomás moduláris kialakítású, elölről hozzáférhető meghajtókkal rendelkezik a könnyű szervizelhetőség és a frissítési rugalmasság érdekében.

Az új modellek

A Lenovo ThinkStation PX a márka zászlóshajó terméke, amely több magot és bővíthetőséget támogat. A Rack-optimalizált ThinkStation PX az asztali és adatközponti környezetekhez szükséges rugalmasságot, a zökkenőmentes átmenetet nyújtja.

A munkaállomást a legújabb, 4. generációs Intel® Xeon® Scalable processzorok vezérlik, amelyek akár 120 CPU-magot kínálnak, és 53%-os átlagos teljesítménynövekedést produkálnak az előző generációhoz képest.

A ThinkStation PX emellett támogatja az akár négy darab két slotos NVIDIA RTX™ 6000 Ada generációs GPU-t, így a felhasználók a mai munkakörnyezetekre jellemző összetettebb munkafolyamatokat is képesek kezelni és végrehajtani.

Az új asztali munkaállomás akár 4 TB DDR5 memóriával, ultragyors sávszélességgel alkalmazkodik a többfelhasználós virtualizációhoz hibrid munkafolyamat-környezetekben – akár az adatközpontban, akár az asztali számítógép alatti szőnyegklaszterekben.

A ThinkStation P7 a legújabb Intel® Xeon® W processzorokkal ellátott, új számítási architektúrával rendelkezik, amely akár 56 magot is támogat egyetlen foglalatban, a számításigényes, többszálas feladatok megoldásához.

A rack-optimalizált modell különféle asztali és adatközponti környezetekben való használatra is alkalmas. Az akár három kétfoglalatos NVIDIA RTX™ 6000 Ada generációs GPU támogatásával a ThinkStation P7 ideális a tartalomkészítők, építészek, tervezők, mérnökök és adattudósok számára, akiknek a lehető legnagyobb grafikai, vizualizációs, valós idejű renderelési, CAE és AI teljesítményre van szükségük.

A ThinkStation P5 asztali munkaállomást pedig számos iparági vertikális területre tervezték, hogy megfeleljen a felhasználók magasabb szintű teljesítményre, IT-bővíthetőségre és egyszerű vállalati menedzsmentre vonatkozó igényeinek.

A következő generációs munkaállomás újonnan tervezett vázzal, a legújabb, akár 24 magot kínáló Intel Xeon W processzorokkal és akár két NVIDIA RTX A6000 professzionális grafikus kártyával rendelkezik. A nagy sebességű DDR5 memória és a PCIe Gen 5 sávszélesség nagy konfigurálhatóságot nyújt, egyedi igények kiszolgálására is.

A gyártó tájékoztatása szerint a három új munkaállomás 2023 májusától lesz elérhető.