Újabb vezeték nélküli fülhallgatót dobott piacra a Huawei, amely egyidejűleg két eszközzel is párosítható.

Új okosfüles

A FreeBuds 5i súlya nem éri el az 5 grammot , így hosszabb ideig is viselhető, a 29 mm-es füldugók pedig az elődmodellnél 7 mm-rel rövidebbek. Összességében jobban alkalmazkodnak a felhasználók eltérő fülformájához.

Az okosfüles nagy teljesítményű hardvert, algoritmusokat, LDAC HD audiokodeket és különböző módokban állítható hangszínszabályozót használ a HD minőségű hang lejátszásához, törekedve az eredeti hangzás visszaadásához.

A hagyományos in-ear mellett az eszköz hibrid zajszűrő technológiával is rendelkezik, ami segíti a zavaró magas frekvenciájú zajok hatékonyabb kizárását. Ez és a kettős mikrofonos zajszűrés a külső zaj mellett a hallójáraton belüli többletzajt is érzékeli, így akár 42 dB-es maximális zajszűrési mélységet biztosít – derül ki az eszközt bemutató közleményből.

A felhasználók három zajszűrő mód – az ultra, az általános és a kényelmes – közül választhatnak, az aktuális környezethez igazodva, legyen az forgalmas repülőtér, metróállomás, étterem, iroda vagy a saját otthonuk.

A telefonbeszélgetések hangminőségéért az eszköz mesterséges intelligencia-vezérelt zajszűrő funkciója a felelős, amely neurális hálózati algoritmus segítségével különbözteti meg és javítja a felhasználók hangját.

Az okosfüles teljesen feltöltött tokkal akár 28 órányi üzemidőre képes, a gyorstöltési technológiával pedig 15 perces töltés akár 4 órányi zenelejátszást ad.

A fülhallgató egyszerre két, Android, iOS vagy Windows alapú eszközzel is párosítható, legyen szó akár okostelefonról, tabletről, számítógépről vagy okosóráról. A felhasználók a zenelejátszás és a hívások közben szabadon válthatnak az eszközök között, anélkül, hogy manuálisan újra be kellene állítani a kapcsolatot.

A Freebuds 5i a héten került a hazai kínálatba, javasolt fogyasztói ára 42 990 forint.