Duális képzést hirdet a Dunaújvárosi Egyetem és a Schneider Electric, a cég épülő dunavecsei okosgyárában megjelenő technológiákra építve.

Schneider Electric

Idén szeptembertől jelentkezhetnek a Dunaújvárosi Egyetem új, duális képzésére azok a tehetséges, alapképzést végző hallgatók, akik a Schneider Electric dunavecsei okosgyárában, a Duna Smart Power Systemsben töltenék szakmai gyakorlatukat.

Közös cél, hogy a kiválasztott diákok szakképzettségüknek megfelelő munkahelyen és munkakörben tudják elméleti tudásukat gyakorlatival is kiegészíteni. Ezáltal fejlesztenék a hallgatók munkavállalói kompetenciáit, anyag- és eszköz-technológiai ismereteit, innovációs készségét.

A jelentkezők „hallgatói-díjazásban” is részesülnek

Egyben javítanák együttműködési és problémamegoldó képességeiket, valamint értékelő és önértékelő magatartásukat is. A tapasztalatok mellett a Schneider Electric úgynevezett hallgatói-díjazással is jutalmazza a résztvevőket.

A képzésben a gépészmérnök, gépész mechatronikus, gépész karbantartó, gazdálkodás menedzsment, gazdaságinformatikus, valamint műszaki menedzser hallgatók egyaránt részt vehetnek.

A megállapodás szerint a képzés megkezdésének évében január 1-től június 15-ig egy előzetes jelentkezést hirdetnek azok számára, akik részt kívánnak venni a gyakorlatorientált oktatásban.

 

„A Schneider Electric most épülő dunavecsei okosgyárának jelentősége kiemelkedő lesz a régióban és kulcsszereplő a gyártás területén, így az itt szerzett gyakorlati ismeretek olyan piaci előnyt adnak a fiatalok kezébe, mely meghatározhatja későbbi karrierjüket, sőt, tanulmányaik befejezésekor elképzelhető, hogy már egy munkaszerződéssel a zsebükben veszik át diplomájukat” – jelentette ki az együtműködés kapcsán Balázs László, a Dunaújvárosi Egyetem oktatási rektorhelyettese.

„Egy vállalat hosszú távú sikerének a kulcsa, hogy mentorálja és támogassa a jövő szakembereit, így szeretnénk mi is minél több lehetőséget adni a Dunaújvárosi Egyetem hallgatóinak a szakmai fejlődésre” – tette hozzá Ivanov Katalin, a Schneider Electric országos HR vezetője.