A Revolut mostantól európai ügyfelei számára bevezeti az ETF-kereskedést, amely a megengedett limiteken belül jutalékmentes lesz.

Revolut

A világszerte már 29 millió ügyféllel rendelkező neobank bejelentette, hogy európai ügyfelei számára bevezeti az ETF-kereskedést. Az Exchange Traded Fund, tőzsdén kereskedett befektetési alapokat jelent.

Az ETF-ekkel az ügyfelek egyszerűen és rugalmasan diverzifikálhatják a befektetéseiket, az alapok különböző értékpapírokba – például részvényekbe vagy kötvényekbe – fektetnek be, így sok időt és költséget takarítanak meg az ügyfeleknek az egyes értékpapírokba külön-külön történő befektetéseihez képest. Az ETF-ek azoknak jelentenek jó megoldást, akik hosszú távra kívánnak befektetni, de ők maguk nem akarnak túl sokat foglalkozni a kereskedéssel.

Május 10-től kezdve a pénzügyi társaság európai ügyfelei már több mint 100 ETF-hez férhetnek hozzá, a minimális befektetési összeg 1 euró. A Revolut az új kereskedési ajánlatát az Upvesttel közösen fejlesztette ki.

Utóbbi cég befektetési infrastruktúrákkal foglalkozó berlini fintech cég, amely a nagymértékben skálázható befektetési API-kra specializálódott. A Revolut által hozzáférhetővé tett ETF-ek olyan ágazatokra és technológiákra terjednek ki, mint a mesterséges intelligencia, a kiberbiztonság, a hidrogén és a big data. Ott vannak még a videojátékok, az erdőgazdálkodás, az elektromos járművek, a tiszta energia vagy a felhőalapú számítástechnika, valamint az egészségügy, az energia, az utazás és a biotechnológia is.

Az ajánlat a globális indexek többségére, köztük az S&P 500, a NASDAQ, a DAX és a FTSE indexre is kiterjed. A felhasználók úgy diverzifikálhatják a portfóliójukat, hogy nemcsak részvényeket, hanem kötvényeket és termékeket is lefedő ETF-ekbe fektetnek be.

Így működik az ETF-kel való kereskedés

A Revolut appban az Irányítóközpont felületén a „Tőzsde” menüpontra koppintva az ügyfelek a befektetni kívánt pénzösszeget át tudják mozgatni az ETF-ekbe. Valós időben ellenőrizhetik az ETF-jeik teljesítményét a folyamatosan frissülő figyelőlisták, kereskedési grafikonok és piaci hírek segítségével, a Revolut appon belül.

A csomagtól függően az ügyfelek havonta 1 (Standard), 3 (Plus), 5 (Premium) vagy 10 (Metal) ingyenes kereskedést hajthatnak végre. Az ingyenes limit túllépése után minden egyes kereskedésre 0,25%-os (minimum 1 euró) változó díjat kell fizetni.

A Revolut emellett letétkezelési díjat is alkalmaz, amelynek mértéke a felhasználói eszköz piaci értékének évi 0,12%-a, de ezt havonta számítja fel. A Revolut azt tervezi, hogy a következő hónapokban az Upvesttel együttműködve európai tőzsdén jegyzett részvényekkel és más kereskedési termékekkel is bővíti kínálatát.

A Revolut a világ egyik legnagyobb neobankja, és csak a legjobb szolgáltatókat választja ki. Izgatottan várjuk az együttműködésünket, amely új fejezetet jelent vállalatunk életében.