Arne Ziegenbein tölti be idén januártól a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezető igazgatói posztját. A német szakember a nyugdíjba vonuló Wolfgang Steint váltja a pozícióban, aki négy évig volt a gyár menedzsmentjének tagja.

Arne ZiegenbeinAz új gazdasági gyárigazgató az elmúlt években az anyavállalat németországi és indiai telephelyein dolgozott vezető pozíciókban, de ismerősként tér vissza Hatvanba, mert 2009 és 2014 között ő felelt a magyarországi telephely logisztikai és kontrolling részlegeiért.

Arne Ziegenbein közel 14 éve dolgozik a Boschnál. A szakember az aacheni Rajna-Vesztfália Műszaki Egyetemen végzett okleveles villamosmérnöként, később a hágai egyetemen üzleti tudományokból szerzett mesterdiplomát, majd a zürichi műszaki egyetemen szerzett PhD-fokozatot.

Szakmai pályáját 2002-ben az ETH Zürich Műszaki Egyetem Vállalati Tudományok Központjának tudományos munkatársaként és projektmenedzsereként kezdte, majd 2007-től a Boschnál építi a karrierjét. Mostani váltását megelőzően a stuttgarti Bosch-központban a vállalati teljesítmény-ellenőrzési, kockázatkezelési, valamint egyesülésekért és felvásárlásokért felelős részleg alelnöke volt.

A Robert Bosch Elektronika Kft. 1998-ban alakult Hatvanban, a gyár a Bosch csoport gépjármű-elektronika részlegének legnagyobb gyártóközpontja a világon.