A Microsoft társalapítója, Bill Gates ezzel egyidejűleg kilép a cég igazgatótanácsából, hogy minél jobban összpontosítson a jótékonysági munkájára. Gates-re a jövőben technológiai tanácsadóként számíthat a redmondi nagyvállalat.

A Bill & Melinda Gates Alapítvány a múlt héten jelentette be egy új alapítvány létrehozatalát, amely felgyorsítja a koronavírus kezelésével kapcsolatos fejlesztéseket és a kezeléshez való hozzáférést. Az alapítványban részt vesz még a Wellcome és a Mastercard is, az összfinanszírozás eléri a 125 millió dollárt.

A támogatás összegéből kialakított program a vírus elleni gyógyszerek fejlesztését, gyártását és terjesztését segíti majd. Az együttműködők számára az is fontos, hogy a kifejlesztett gyógyszereket a gazdaságilag hátrányos helyzetűek számára is elérhetővé tegyék.

Bill Gates 2017. júniusában mondott le a vezérigazgatói posztjáról már akkor is azzal magyarázva, hogy több időt tölthessen az alapítványánál, de megmaradt az igazgatóság elnökének.

Gates távozása után a Microsoft igazgatósága 12 tagból áll: köztük van John Thompson független elnök, Satya Nadella vezérigazgató, Reid Hoffman, a Greylock Partners-től, Hugh Johnston, a PepsiCo CFO-ja, Teri List-Stoll,a Gap CFO-ja, Sandra Peterson, a Clayton, Dubilier & Rice partnere, Penny Pritzker, a PSP Partners alapítója és elnöke, Charles Scharf, aWells Fargo & Co vezérigazgatója, Arne Sorenson a Marriott International vezérigazgatója, John Stanton, a Trilogy Equity Partners elnöke, Emma Walmsley, a GlaxoSmithKline vezérigazgatója és Padmasree Warrior, a Fable Group alapító-vezérigazgatója, aki korábban CTO-ja volt a Motorolának, majd a Cisconak.