Klaus Beetz, az EIT Manufacturing eddigi vezérigazgatója nyugdíjba vonul, feladatait Caroline Viarouge vette át, aki az innováció, mint versenyelőny erős támogatója a szakmában.

Az EIT Manufacturing tevékenységét az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT), az Európai Unió egyik szerve támogatja, és egyike az EIT-n belüli nyolc innovációs közösségnek.

Az EIT Manufacturing fő célja, hogy a gyártásra összpontosító európai cégeket összehozza olyan innovációs ökoszisztémákban, amelyek egyedi értéket adhatnak az Európában gyártott termékekhez és szolgáltatásokhoz, és inspirálja a globálisan is versenyképes és fenntartható gyártást. Az EIT Manufacturing több mint 80 tagot tömörít, köztük egyetemeket, kutatóintézeteket és vállalkozásokat.

EIT ManufacturingAz új vezérigazgató felkeresi az összes EIT gyártási irodát, hogy találkozzon a szervezetben dolgozó csapatokkal, a közösségi partnerekkel, startup cégekkel, oktatási intézményekkel és a nagyobb vállalatokkal. Az idei év prioritásai közé tartozik az EIT gyártási stratégiai menetrendjének a pénzügyi fenntarthatóság érdekében történő újratervezése és a szolgáltatási kínálat fejlesztése.

Caroline Viarouge erős vezetői múlttal, széles iparági háttérrel rendelkezik. Különböző felsővezetői pozíciókat töltött be nagyobb ipari csoportokban, például a Nissanban és a Munters-ben, ahol fontos szerepet játszott ezen cégek növekedésében és átalakításában, valamint a gyártási területeik bővítésében.

Ezen túlmenően Caroline vezetési tanácsadóként dolgozott a BearingPointnál, és többféle módon, köztük üzleti angyalként is folyamatosan támogatja az innovatív induló vállalkozásokat. A University College Dublin egyetemen szerzett Master of Sciences nemzetközi üzleti tudományi diplomát, valamint a HEC Paris Executive MBA fokozatát.

„Megtiszteltetés számomra, hogy az EIT Manufacturing vezetője lehetek, és kollégáinkkal együtt új fejezetet kezdhetek, miközben szervezetünket pénzügyileg fenntarthatóvá tesszük. Meggyőződésem, hogy az EIT Manufacturing partnerei egyesíthetik erőiket az innováció felgyorsítása érdekében, ogy átalakítsuk és javítsuk az európai gyártóipar versenyképességét és hatását” – emeli ki Caroline Viarouge, az EIT Manufacturing új vezérigazgatója.

EIT ManufacturingElődje, Klaus Beetz idején az EIT Manufacturing olyan projektek támogatásában vett részt, amelyek célja a kutatás és az innovatív ötletek piackész megoldásokká alakítása volt. Az elmúlt három évben a szervezet jelentős előrehaladást ért el a különféle hálózatok, szakértelem és oktatási kezdeményezések összekapcsolása terén, hogy Európát képzett emberekkel ruházza fel, támogassa a gyorsan növekvő és pozitív társadalmi hatással bíró vállalatokat.