A megnövekedett feladatok és a vállalatcsoport mérete miatt új irányítási struktúráról döntött az infokommunikációs társaság igazgatósága

Szétválik a stratégiai és az operatív irányítás és ezzel az elnöki, valamint a vezérigazgatói pozíció, Jászai Gellért a csoport többségi részvényese, az igazgatóság elnökeként felel a vállalatcsoport stratégiájáért. A stratégiai döntések előkészítésének támogatására létrejön az elnöki kabinet, amelynek vezetője Skultéthy Kinga lesz.

A vezérigazgatói pozíciót Fekete Péter veszi át, aki emellett közvetlen irányítása alatt tartja az akvizíciós folyamatokat és tőkepiaci területeket is. Linczényi Aladin pedig az igazgatóság alelnökeként látja el a 4iG csoport operatív irányítását, támogatja a csoport elnökét.

A társaság csoportszintű üzleti és operatív folyamatait Blénessy László üzleti általános vezérigazgató-helyettes, valamint Tomcsányi Gábor operatív általános vezérigazgató-helyettes irányítja a jövőben.

A csoport pénzügyeinek irányításáért Thurzó Csaba, gazdasági vezérigazgató-helyettes felel, az informatikai részleg vezetését Tápai Tamás, IT- divízióért felelős vezérigazgató-helyettes; a távközlési területét pedig Király István, a távközlésért felelős vezérigazgató-helyettes látja el.

Az új vállalatirányítási modell a növekedési tervek mellett támogatja a távközlési és informatikai divíziók integrációs folyamatait, valamint a társaságok közötti szinergiák feltárását és végrehajtását. A cégcsoport üzleti, stratégiai és pénzügyi működésében a kiemelt kulcsterületeken az eddigieknél határozottabban jelenik meg a leányvállalatoknál a tulajdonosi kontroll.