Júliustól Guntram Würzberg veszi át az E.ON Hungária Csoport elnök-vezérigazgatói feladatait, elődjét Kiss Attilát az E.ON SE alelnökévé nevezték ki.

E.ON Guntram WürzbergJúlius 1-jétől Guntram Würzberg váltja Kiss Attilát az E.ON Hungária Csoport élén. Az új csúcsmenedzser több mint 25 éve dolgozik a nemzetközi E.ON csoportnál, számos vezető pozíciót töltött be.

Az elmúlt öt évben a németországi Essenben, az anyavállalat nemzetközi központjában dolgozott a cégcsoport jogi és compliance igazgatójaként. Ebben a pozícióban a cégcsoport legfelsőbb szintű jogi képviseletéért, valamint a compliance és adatbiztonság területekért volt felelős. Április óta tagja az E.ON Hungária csoport felügyelőbizottságának.

„A megújuló energiaforrások fejlődése és elterjedése, valamint a geopolitikai és gazdasági környezet minden eddiginél nagyobb kihívás elé állítja az energiavállalatokat. Nagy nagy várakozással tekintek társaságunk életének ezen új fejezete elé”- mondta GuntramWürzberg.

Elődje az anyavállalat felsővezetésében kapott új feladatokat

E.ON Kiss AttilaAz eddigi elnök-vezérigazgató az anyavállalat felsővezetésében folytatja pályafutását az E.ON SE Vállalati Eszközmenedzsmentért (EAM) felelős alelnökeként.

Kiss Attila 1999-ben csatlakozott a társasághoz, azóta számos vezető pozíciót töltött be Magyarországon és az E.ON Energie AG-nél Münchenben, majd 2018-ban nevezték ki az E.ON Hungária Csoport elnök-vezérigazgatójává. A cégcsoport vezetőjeként kulcsszerepet játszott a magyar energiapiac átalakításában. Kiss Attila július 1-től az E.ON Hungária Csoport felügyelőbizottságának is tagja lesz.