Jankó Károly szolgáltatási igazgatóként irányítja a debreceni informatikai cég termékfejlesztését és régiós expanzióját.

Jankó KárolyA vállalatirányítási rendszerek(ERP) egyik hazai szakértőjeként ismert Jankó Károly szeptembertől szolgáltatási igazgatóként erősíti a Dyntell Magyarország csapatát. Az integrált vállalatirányítási és üzleti intelligencia rendszereket fejlesztő debreceni vállalkozást a közelmúltban a 42. helyre rangsorolták a Deloitte leggyorsabban fejlődő európai, afrikai és közel-keleti technológiai cégeket felsorakoztató listáján.

Az új igazgató projekt- és ügyféloldalon egyaránt számottevő, összesen mintegy 30 évnyi rendszerbevezetési tapasztalattal érkezik. Karrierje kezdetén a PORSCHE Hungária rendszermérnökeként multinacionális környezetben ismerkedett meg a vállalatirányítás folyamataival.

A RENAULT Hungária IT-vezetőjeként a vállalat hazai cégeinek IT-üzemeltetéséért volt felelős, de a pénzügyi és disztribúciós folyamatok mellett betekinthetett a generálimportőr kereskedelmi és logisztikai folyamataiba is.

SAP-tanácsadóként, projekt- majd programmenedzserként az olajiparban, a gyáriparban, illetve az államigazgatásban is végzett projekteket külföldön és Magyarországon egyaránt. Az SAP-megoldásokat mikro- és makroszinten is megismerte, elsajátította a világ vezető integrált vállalatirányítási rendszerének programnyelvét, az ABAP-ot.

Az SAP-partnercég BCS-szolgáltatási igazgatójaként működése alatt jelent meg a vállalat az államigazgatás területén. Az Enterprise Group consulting üzletág-igazgatójaként pedig már nem csupán az SAP, hanem az összes IT üzleti tanácsadás részlegével foglalkozott.

Karrierjében komoly kihívást jelentett a Lapker Zrt. vállalatirányítási rendszerének teljes megújítása, amelyet a cég IT- és telekommunikációs vezetőjeként menedzselt. Ezt követően kapott felkérést a T-Systems Magyarországtól az SAP-részleg vezetésére. Feladatkörébe tartozott többek között a nagy ügyfélkörrel rendelkező vállalat összes bevezetésének és üzemeltetési SAP-tevékenységének a koordinálása.

A szakember a Dyntellt megelőzően pedig már a Telekom csoport teljes ERP- és SAP- részlegének üzemeltetését irányította.