Daniel Korioth-ot, a magyarországi Bosch csoport és az Adria régió vezetőjét és a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatóját augusztustól a budapesti fejlesztési központot vezető Szászi István váltja csúcspozícióiban.

Daniel KoriothDaniel Korioth 2016. november 1-je óta tölti be a magyarországi Bosch csoport és az Adria régió vezetői, valamint a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatói posztját. Irányítása alatt a több mint 15 ezer főt foglalkoztató magyarországi Bosch csoport Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadójává vált, és meghatározó szerepet tölt be a közép-kelet-európai régióban.

A jelenlegi első számú vezető idén augusztus 1-jétől viszont már a Bosch csoport Törökország és a Közel-Kelet régiójának elnökeként folytatja karrierjét.

Szászi IstvánEzzel egyidejűleg a magyarországi Bosch csoport és az Adria régió vezetői tisztségét Szászi István veszi át, aki 17 éve dolgozik a Bosch csoportnál. Két éve nevezték ki a Robert Bosch Kft.-n belül működő Budapesti Fejlesztési Központ vezetőjének.

Az új csúcsvezető a tanulmányait a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen végezte, ahol 1997-ben járműmérnöki diplomát, majd 2004-ben doktori fokozatot szerzett, szakterülete a hibatűrő járműdinamikai rendszerek irányítása.

Szászi István projektmérnökként kezdte karrierjét a Bosch csoportnál Budapesten, majd 2006-ban a németországi Reutlingenben indult el vezetői pályafutása, 2009-ben csoportvezető, majd a járműirányítási rendszerekkel foglalkozó fejlesztési osztály vezetője lett a budapesti telephelyen. Újabb németországi kitérő után ,2018-ban vette át a budapesti autóipari elektronika divízió irányítását.